Vés al contingut
1

Gran participació popular a les revetlles de Pineda

La foguera a la Platja dels Pins

 

Les revetlles populars de Sant Joan a Pineda van destacar per la participació multitudinària. La gran revetlla popular a la plaça de les Mèlies organitzada per vuit entitats, va superar totes les espectatives, i va comptar amb un sopar, el pubillatge, els Grallers de Pineda, focs d'artifici amb els Diables de Poblenou, i a la nit concert de cançons en català amb la banda 'Julivert' i una sessió amb PD Fourquilles. A Pineda, a més, va arribar directament la Flama del Canigó des del cim de la muntanya després d'un recorregut de 170 quilòmetres que es cobreixen amb relleus que fan una trentena de corredors pinedencs de totes les edats.


 

La revetlla a la plaça de les Mèlies va ser possible gràcies a l'organització del Cau de Pineda, l'Ateneu Popular Sa Boada i el Centre Excursionista Montpalau Team, amb la col.laboració de les Forces Infernals de Poblenou, la Colla de Geganters i Grallers de Pineda, el Pubillatge, Òmnium Cultural, Consell Local per la República de Pineda, el XIP i els ADF's amb el suport de l'Ajuntament de Pineda.

1


1

1

 

 

Revetlla de La Tribala

La Tribala va organitzar la Revetlla de Sant Joan a la Platja dels Pins, a la zona de Barraques, amb el nom 'La mare de les fogueres', sopar, coca, cava i festa amb DJ i segons els seus organitzadors, «no podreu parar de ballar». Ja fa 10 anys que es celebra aquesta revetlla a Pineda que sempre té molt d'èxit de participació. L'encesa de la foguera es va fer a les 12 de la nit

 

1

Revetlla dels Xulos, Can Carreres i Ràdio Pineda

També es va fer una revetlla a Poblenou a càrrec de la comparsa dels Xulos a la Plaça de la biblioteca de Poblenou amb sopar a la fresca i ball amb Dj.

Els veïns de Can Carreres també van fer la seva revetlla al socal social, remarcant que va ser sense petards ni foguera, per prevenció d'incendis.

Ràdio Pineda també va oferir la revetlla, amb el DJ Ricard Ubach, per poder sintonitzar per part de tothom qui feia la revetlla a casa.

 

Una gran nit de revetlla que va ser el preludi de la Festa Major Petita, amb l’ofici solemne, ballada de sardanes a càrrec de la cobla La Principal de Cassà organitzada per l’Associació Mare Nostrum, el ball dels Gegants de Pineda i el concert .‘Records’ a càrrec de la Banda del Drac a l’Espai Sant Jordi. També va actuar dissabte a Pineda Pep Plaza i diumenge els ‘Xics and Roll Band’.