Vés al contingut
1

Diumenge es celebrà l'Aplec de Sant Jaume de Pineda

 

Serà l'edició 63 de l'aplec a redòs de l'ermita de Sant Jaume. És un aplec molt tradicional, organitzat per l'Associació Cultural Mare Nostrum i l'Associació de veïns de Les Creus. Com sempre, es podran ballar sardanes i hi haurà una arrossada popular. A 3/4 de 10 del matí es farà la missa a l'ermita i a 2/4 de 12 audició de sardanes amb la Cobla Osona. A les 2 es farà el dinar popular.

El dinar és a base d'arrossada de peix i carn, amb pa, postres aigua i vi al preu de 8,5€. Es venen els tiquets a Can Comas, a la merceria Filigranes i també a les botigues Herbes. Hi haurà servei de bar i entrepans durant tota la jornada.


 

Un aplec històric

L'Aplec de Sant Jaume de Pineda és el primer de Catalunya, i per tant, el més antic. Ja es va fer durant la dictadura de Primo de Rivera, durant quatre edicions a càrrec d'un grup de Calella amb el suport de la gent de Pineda. Més tard, es va fer en terme de Calella però es va continuar fent a Pineda fins la Guerra Civil. Un grup de joves pinedencs van tenir la iniciativa de recuperar-lo i gràcies al Sr. Mateu, van arreglar unes feixes que eren conreades per a fer-hi l'aplec que ha continuat fins als nostres dies.