Vés al contingut
1

Joan March (Units per Avançar): «el Maresme és una comarca amb un gran potencial”

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

S'ha fet un acte d'Units per Avançar a Pineda amb Antoni Duran-Sindreu, coordinador d’Economia d’Units per Avançar i el diputat Ramon Espadaler.


 

Joan March, membre del comitè directiu d’Units per Avançar i coordinador al Maresme, ha subratllat que “el Maresme és una comarca amb un gran potencial” però amb grans diferències entre poblacions pel que fa a renda per capita, sobretot entre el Baix Maresme i l'Alt Maresme. Ha afirmat que “la proximitat amb Barcelona és un dels potencials que ha de permetre al Maresme explotar noves línies d'actuació, sobretot en turisme i serveis, i d'aquesta manera solucionar el problema de l'estacionalitat, oferint una oferta turística i de serveis per a tot l'any”. Demana també «un bon desplegament d’aspectes sostenibles alineats amb l’agenda 2030”.

 

1
 

En l'acte han reclamat «mesures urgents per contenir la inflació davant l’augment desbocat dels preus ha disparat els costos de les empreses i, per tant, els preus finals que paguen els consumidors perjudicant greument el poder adquisitiu de les famílies i incrementant la pobresa».

Han dit que «hi ha una gran preocupació social pel futur, que requereix una resposta urgent” demanen “mesures que garanteixin l’estabilitat econòmica i la cohesió social». Per això reclamen l’ampliació automàtica del termini de devolució dels crèdits ICO sense cost financer addicional (interessos) per a les empreses viables. També demanen el bo social (ajuda econòmica) de 1.000€ per persona de caràcter progressiu i extraordinari per a rendes per sota del salari mitjà.  Per a rendes inferiors al llindar de la pobresa l’ajut seria  del 100 % i també la llibertat d’amortització i bonificació del 100 % (primer any), 75 % (segon any) i 50 % (tercer any) de la Seguretat Social per l’augment net d’ocupació sempre que aquest augment es mantingui, com a mínim, durant 5 anys, i procedeixi de la contractació de persones en desocupació durant més de 6 mesos, o joves amb edat inferior als 30 anys.  Així mateix demanen microcrèdits amb aval de l’Estat a projectes nous viables de les pimes.


 

Per la seva banda, el secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha assegurat que “en un moment de severa dificultat econòmica com a conseqüència de l’augment del preu de l’energia, de la inflació disparada i de la falta de matèries primeres que pateixen les empreses -petites i grans-, i moltes famílies, com mai la política ha d’estar al servei de la cohesió social, tant des de la perspectiva de la política econòmica -que ha de ser capaç de corregir les disfuncions del mercat, de donar la mà als sectors productius, de donar la mà a les famílies i a les persones que no poden seguir- com des de la perspectiva de les polítiques socials, evitant qualsevol demagògia.”

 

1