Vés al contingut
1

Un tram de la Platja de Poblenou és lliure de fum

 

Pineda incorpora un tram de la platja de Poble Nou lliure de fums. Aquesta decisió s'ha pres des de la regidoria de Medi Ambient i s'emmarca en l'agenda de la Setmana Sense Fums.

La nova platja seleccionada, també es caracteritza per ser una platja molt familiar i és el tram del parc del vaixell fins al mòdul de socorrisme de Poblenou.

L'any 2021 el govern municipal, i també coincidint amb la setmana sense fum, va anunciar el primer tram a les platges lliures de fum. La zona escollida va ser una platja on tradicionalment s'instal·la el Babycenter i un tram de referència on estiuegen moltes famílies amb infants. 

Aquesta mesura se suma a les ja posades en marxa en la protecció mediambiental del municipi, i en aquest cas redueix la quantitat de burilles que es dipositen a la zona de la platja, evitant els elevats índex de contaminació que aquest residus deixa a la sorra.

Per exemple, una burilla de tabac pot tardar fins a deu anys en degradar-se i es calcula que un 15% de totes les burilles que acaben a les platges, contaminen l'aigua i tot l'entorn immediat.

L'Ajuntament fa una crida a la ciutadania, i en paraules de l'alcalde Xavier Amor, "entre totes i tots podem col·laborar en garantir que aquestes platges sense fum siguin espais saludables per tothom i alhora, reduir la quantitat de deixalles que arriben i perjudiquen les nostres platges".