Vés al contingut
1

L'equip de govern fa un balanç positiu de la Taula de Reconstrucció

 

Foto d'arxiu.


 

S'han fet més d’una quinzena d’accions de suport al comerç, els serveis, la cultura i al tercer sector segons l'equip de govern. S’hi han destinat 280.000 euros, a més dels 5 milions del Pla de Xoc. D’ara en endavant es treballarà des de les diferents taules sectorials.


 

L’equip de govern municipal ha fet una valoració positiva de la Taula de reconstrucció social i econòmica de Pineda que es va posar en marxa el mes de juny de 2020, amb la participació de representants dels grups polítics amb representació a l’Ajuntament, els agents econòmics de la ciutat, PIMEC-SEFES, FAGEM, el Tercer Sector, i els dos principals sindicats; UGT i CCOO, i des d’aleshores fins el mes de desembre de 2021 s’han dut a terme més d’una quinzena d’accions de suport al comerç local, el sector serveis, la cultura i al tercer sector.

S’hi han destinat 283.000 euros del pressupost 2021, que se sumaven als 5 milions d’euros que el govern local va activar el 2020 i el 2021 amb les mesures d’un Pla de Xoc inicial que van servir per minimitzar els efectes econòmics negatius que va deixar la pandèmia del COVID19 a Pineda de Mar.

Del gruix d’accions cal destacar els 143.000 euros destinats a ajudes a les famílies, en beques de llibres, en activitats esportives de les entitats del municipi, casals joves, etc. També cal destacar els cursets en formació d’oficis, com el de carnisseria que ja s’ha dut a terme i el d’ajudants de cuina que es farà aquest any 2022.

El sector serveis, en concret l’hoteler, es veurà beneficiat amb una ajuda aquest 2022, per compensar el 30% del rebut en la recollida de residus de 2021, que complementa l’ajuda per aquest mateix concepte que es va atorgar l’any 2020 al comerç i al sector de restauració; més afectats per la crisi.

La campanya de la implementació de terrasses de bar a la via pública ha estat una altra de les accions de suport que han tingut una valoració molt positiva. La programació estiuenca «Viu l’estiu» amb la participació d’artistes locals, l’exitosa campanya de Nadal 2021 i les ajudes complementàries a Càrites i a Creu Roja, amb una aportació de 15.000 euros per a cada entitat, perquè puguin dur a terme projectes del Tercer Sector, són altres de les accions destacades aprovades en el sí de la taula de reconstrucció.

A partir d’ara s’ha considerat, des de la mateixa taula, que les accions a dur a terme a fi d’ajudar en la millora social i econòmica de Pineda, es faran des de les sectorials que estaven representades en aquesta Taula de Reconstrucció.