Vés al contingut
1

Xavier Amor: «Si les administracions no traiem d'aquí la via del tren, al final serà el mar qui ho faci»

Xavier Amor (Arxiu RP)

 

Fotos. Ràdio Pineda. Aquest matí a la platja de Santa Susanna

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha demanat aquest matí «solucions definitives i estructurals per línia del tren i pels col·lectors de la depuradora de l'Alt Maresme, que estan en paral·lel a la via». Ha dit que aquestes decisions s'han de prendre amb previsió i no davant d'una situació d'urgència.

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

L'alcalde ha recordat que des de Pineda es va encarregar l'octubre passat un informe, que estan fent experts de diferents àmbits, per trobar solucions al litoral de l'Alt Maresme. Xavier Amor ha dit que els fons europeus Next Generation poden ser una oportunitat i que s'haurien de destinar a un projecte definitiu, que no suposi anar fent petites inversions «que suposen llençar diners al mar». La solució podria ser una gran inversió per traslladar la línia del tren cap a l'interior des de les roques de Calella direcció nord, «com havia dibuixat al seu dia el Conseller Nadal», segons ha dit Xavier Amor. «Si les administracions no traiem d'aquí la via del tren, al final serà el mar qui ho faci». L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que quan estigui a punt l'estudi dels experts del front marítim de l'Alt Maresme es presentaran a l'Auditori de Pineda. Convidaran a representants de l'Estat, la Generalitat i de les grans infraestructures com ADIF, és a dir, «la gent que ha de decidir en aquest país».

 

1

 

El col·lector de la Depuradora

I pel que fa a la Depuradora, els tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua treballen per solucionar el trencament del col·lector que va en paral·lel a la línia del tren. Aquest trencament ha provocat que part de les aigües residuals s'estiguin abocant directament al mar. Xavier Amor ha dit que, en aquest cas també cal buscar una solució perquè el mar, igual que afecta la via del tren, afecta la canonada. A Pineda ja va afectar quan el temporal Glòria i s'han de poder traslladar.

 

1


 

Reunió de Xavier Amor amb la ministra de Transports

En l'entrevista d'aquest matí a Ràdio pineda, Xavier Amor també ha avançat que demà té una reunió amb la ministra de Transports. De fet, és una reunió que ja tenien programada per diverses qüestions, entre aquestes el nou pas soterrani a la platja que plantegen entre Pineda i Santa Susanna, al límit dels dos termes municipals. En aquesta reunió, Xavier Amor aprofitarà per exposar-li personalment la situació del litoral amb aquest nou temporal marítim.

 

1