Vés al contingut
1

«En pocs minuts l'autopista es va convertir en una pista de gel»

Foto: Bombers

 

Quinze persones hospitalitzades a causa de l'accident múltiple d'aquest dilluns al vespre a la C-32, a la sortida de Pineda direcció Barcelona. A Pineda va caure una forta calamarsada que durant quinze minuts va convertir l'autopista en una pista de gel, tal i com han explicat diversos testimonis.


 

Hi ha quatre persones ferides greus (segons el SEM, «menys greus») i 25 persones afectades que van ser ateses pel Servei d'Emergències, 11 de les quals són lleus. Les quatre persones més afectades es van traslladar a l'Hospital de la Vall d'Hebron, a l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), l'Hospital del Blanes i Hospital de Mataró. Els ferits lleus, traslladats, 4 a l'Hospital de Blanes, 4 a l'Hospital de Calella i 3 a Can Ruti.

 


Escola AQUÍ l'entrevista a Sílvia Biosca

La regidora de Seguretat, Mobilitat i Primera Tinent d'alcalde, Sílvia Biosca, ha explicat aquest matí que des del primer moment els van informar que no hi havia cap víctima mortal, tot i la gravetat de l'accident. Sílvia Biosca ha dit que ara, el que més s'espera és que els ferits es recuperin. La causa, la calamarsa, que va ser molt local, sobretot a Pineda i Calella. Sílvia Biosca, ha dit que «en pocs minuts l'autopista es va convertir una pista de gel», i amb algunes zones on es va acumular més pedregada. La regidora de Seguretat i Primera Tinent d'Alcalde, Sílvia Biosca, ha destacat la bona coordinació dels cossos d'emergència, ha dit que «són moments en que ens adonem del valor que té que que els serveis funcionin correctament».

 

1

 


 

En l'accident va haver una trentena de cotxes afectats i s'hi van traslladar diverses dotacions del SEM, dels Bombers i dels Mossos d'Esquadra. L'autopista va estar tallada al trànsit en sentit Barcelona.

 

Aquesta matinada encara hi havia gel a diversos punts de la banda de muntanya de Pineda. La regidora Sílvia Biosca ha explicat que la Brigada Municipal ha posat sal als punts afectats de les urbanitzacions.

 

1

 

Jordi Pérez (meteoròleg): «La calamarsa és poc freqüent en aquesta època de l'any però sempre és perillosa»

El meteoròleg Jordi Pérez ha dit que «es van crear tempestes prop del Montseny que va desembocar a la zona concreta entre Pineda i Calella, just davant de la costa. Ha dit que «en general va deixar poca pluja, entre 3 i 7 litres/m2 als pobles de l'Alt Maresme, però va portar la calamarsa, poc freqüent en aquesta època de l'any».

1
Foto: Rosa Garcia Montero

 

Jordi Pérez ha explicat que «va acumular uns dos centímetres de calamarsa a l'autopista i això la va convertir en una pista de gel». Ha dit que «en cotxe, cal ser molt prudents quan cau la calamarsa, i el consell més adequat és aturar-se a la vorada de la via per precaució».

 

El mapa de radar indica clarament que la tempesta era molt local i va afectar sobretot l'Alt Maresme a les 7 de la tarda (18 hores UTC).

 

1
Imatge de Meteocat.