Vés al contingut
1

Èxit de 'la calçotada' del XIP que cuina 7000 calçots

 

Fotos. Joan Caimel

 

Ha estat la primera activitat de1l XIP a Pineda després de gairebé dos anys. La última activitat va ser l'escudellada, el març de 2020, just una setmana abans del confinament total de la població. S'han servit 650 racions de calçots i en alguns moments es van formar llargues cues. Enguany no hi havia bancs a la plaça per a poder menjar els calçots i per tant, les racions eren per emportar. Tampoc no s'ha servit beguda a la plaça com altre anys, i la salsa romesco s'ha servit envasada.

 

 


 

Els membres del XIP han fet una valoració molt positiva de l'activitat. Molts membres de l'entitat hi han participat i tot i que en alguns moments es van formar cues d'una hora d'espera, la valoració en general és positiva.

Els membres del XIP també s'han aplicat una pròpia normativa interna, amb ús de mascareta i guanys i altres mesures, i sense fer l'àpat que habitualment feien després de cada activitat a la plaça.

 

1

 

1

 


 

El XIP ha volgut posar de manifest les ganes de fer activitats a Pineda. En aquest cas, una activitat feta a l'aire lliure en tot moment i sense manipular els aliments ja que els calçots és un producte cuit al foc directament.

El XIP però, no podrà fer l'Escudellada. Recordem que l'Ajuntament de Pineda ha decidit no celebrar el Carnaval de Pineda, i per tant, l'Escudellada que hi estava associada no es farà. Tampoc no es farà el popular 'Enterro de la sardina'. Està per veure si es podrà celebrar la carxofa i la resta d'activitats que fa el XIP durant l'any a Pineda.