Vés al contingut
1

Avui, Dia Mundial de la Lluita Contra la Depressió

El Departament de Salut continuarà reforçant aquest any els programes de col·laboració dels centres de salut mental amb l’atenció primària, per ajudar a detectar de manera precoç els casos de trastorn depressiu i d’ansietat. Així ho ha anunciat la Generalitat amb motiu del Dia Mundial de la Lluita Contra la Depressió, avui, 13 de gener. L’impacte de la pandèmia de la COVID-19 en la salut mental és un dels indicadors de salut més rellevants. L’any 2020, una de cada quatre persones ateses als Centres de Salut Mental d’Adults a Catalunya va ser per depressió, dades que concorden amb els estàndards internacionals.


 

Una malaltia que pot afectar qualsevol persona

Amb motiu del Dia Mundial de la Lluita Contra la Depressió aquest 13 de gener, els comptes de les xarxes socials del Departament de Salut transmeten el missatge que es tracta d’una malaltia que pot afectar qualsevol persona. De fet, es calcula que una de cada cinc dones, i un de cada deu homes, patiran depressió al llarg de la vida.

 

Atenció a l'Alt Maresme a la Salut Pública

Per ser atès pels professionals de Salut Mental de la xarxa pública de Salut cal ser derivat a través del metge o metgessa de capçalera; o de pediatria en els casos d'infants i adolescents. Un cop derivats a psiquiatria, alguns ambulatoris tenen consulta, com és el cas de Pineda. També els pacients es deriven al centre de Salut Mental d'Adults de Calella, que dóna servei a tot l'Alt Maresme.

En el cas d'urgències de salut mental, hi ha atenció als Hospitals de Calella i Mataró. Si es tracta de menors de 18 anys, per urgències de psiquiatria infantil i juvenil, cal anar directament a l'Hospital de Mataró.