Vés al contingut
1

Retorn a les aules amb força normalitat a Pineda, però amb baixes de professorat i alumnes

Ràdio Pineda ha parlat amb les direccions de diverses escoles i instituts de Pineda arran de l'inici del segon trimestre, molt marcat per la sisena onada de la Covid-19. En general, el curs ha començat amb normalitat a tots els centres, però hi ha algunes escoles amb força alumnat confinat, per COVID o per ser contactes de familiars afectats. També hi ha mestres de baixa per COVID i això està afectant algunes escoles pinedenques.

 

Escolta AQUÍ les entrevistes

 

L’escola Aloc és una de les escoles que ha començat aquest segon trimestre gairebé sense incidències de covid entre el professorat i alumnes. Ho ha explicat la directora del centre, Neus Basart. També  ha valorat positivament el fet que l’escola hagi pogut començar dilluns, tal com estava previst, amb classes presencials. En el seu cas, també amb totes les activitats previstes.

 

El cas de l’escola Mediterrània és diferent. La seva directora Marta Guirao, ha explicat que la incidència del Covid s’està notant més aquest segon trimestre. Hi ha mestres de baixa i estan resolent les substitucions amb el Departament. També hi ha molts alumnes malalts. Marta Guirao ha explicat que aquesta setmana «es reunirà el claustre de l’escola per poder fer els canvis necessaris per gestionar la situació amb els canvis del protocol, amb alumnes a casa i d'altres que es queden». També ha demanat «coherència amb els protocols», ja que els darrers canvis els han sorprès molt.


 

També a l’escola Montpalau, l’inici del trimestre ha començat amb alguns mestres de baixa i alguns alumnes confinats perquè els seus familiars tenen símptomes o bé són positius de Covid. Tot i així, la seva directora Dolors Nogueras ha explicat que han començat amb moltes ganes. També ha explicat que l’escola s’està adaptant al canvi de criteri «pel que fa a les quarentenes». També ha dit que és moment de «no relaxar-nos» i que hi hagi prudència, tant a les aules com a fora dels centres educatius.

 

Web del Departament amb dades oficials dels centres educatius:

https://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/#/

 

I demà, als informatius, us parlarem demà de l'inici del trimestre als tres instituts pinedencs: el Joan Coromines, l'Euclides i l'Institut Pineda.