Vés al contingut
1

Dia de tornada a l'escola amb novetats pel que fa als confinaments i cobertura de baixes laborals

 

Foto d'arxiu. Ràdio Pineda

 

Nombre de casos en menors de 9 anys

Entre els menors de fins a 9 anys se superen els 2.500 casos de covid per cada 100.000 habitants. Avui han començat les classes presencials tant en escoles de primària com en instituts de secundària. Els alumnes d'infantil i primària no hauran de fer quarantena si només hi ha un cas de covid a l'aula.

Hauran de fer quarantena si a la classe hi ha 5 positius o més, detectats en un període de 7 dies. O bé, en grups poc nombrosos, si el nombre de contagiats suposa el 20% o més del total d'alumnes. En el cas de les escoles bressol funcionarà igual que a infantil i primària.

No han de fer quarantena els infants que hagin passat el virus fa menys de tres mesos o que estiguin vacunats amb la pauta completa.

Pel que fa a secundària i FP es mantenen els protocols establerts el primer trimestre: es confinaran durant 7 dies els alumnes que donin positiu i els seus companys de classe que no estigui vacunats.

 

Mascaretes obligatòries a l'escola i institut

Pel que fa a les mascaretes, continuen sent obligatòries a classe, ja sigui a escoles, a partir dels sis anys, o a instituts i universitats.

En el cas de les escoles, els nens i nenes només se la poden treure a l'hora del pati, sempre que estiguin només amb el grup bombolla de la classe.

També es demana que les persones amb símptomes no vagin a l'escola i cal ventilar les aules obrint portes i finestres.