Vés al contingut
1

Divendres s'estrena 'Nadal a Pineda': una experiència única i sorprenent per endinsar-se en el món màgic del Nadal

Fotos. Ràdio Pineda

 

Escolta l'entrevista a Xavier Amor, Sandra Pérez i Josep Grima

 

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, i la regidora de Cultura, Sandra Pérez han presentat el programa d’activitats que acabarà el 8 de gener. La presentació ha comptat amb un padrí referent en les celebracions nadalenques: Abel Caballero, alcalde de Vigo, ha fet arribar un missatge animant a la ciutadania a participar de les activitats programades. També ha anunciat que ben aviat visitarà el municipi «i establir possibles aliances i col·laboracions de futur».


 

L'alcalde de Pineda Xavier Amor, ha dit que «presenten una proposta de Nadal única i sorprenent, pel públic familiar per endinsar-se en un món màgic del Nadal». Ha dit que volen convertir Pineda en un «referent del Nadal a Catalunya i ha desvetllat que passaran coses diferents cada dia".  També ha volgut destacar que «ha de ser un projecte sostenible: tota la il.luminació amb leds, i es recicla i volen fer créixer el projecte».

Finalment ha fet un agraïment a les empreses, «que no només volen ser proveïdors, sinó socis ja que el 90% de la feina la fan empreses de Pineda». També ha dit que volen «dinamitzar el municipi i portar gent a Pineda, també pels nens i nenes, i també per recuperar l'esperit de Nadal". En l'acte també ha fet un agraïment a les regidores Sandra Pérez i Sílvia Biosca.

També ha tingut paraules per a Josep Grima Arts Produccions que ha fet decoració i la coordinació.


 

Mentrestant, Josep Grima, director artístic ha dit que "serà un Nadal per brillar, el Nadal de la il.lusió". Josep Grima ha dit en la presentació que serà "un  projecte de màxims, perquè s'han cregut aquest projecte". Ha afegit que «aquest projecte farà que tothom cregui en el Nadal i volen donar el millor espectacle per als nens i nenes, després de perdre's el Nadal de la pandèmia".

Ha explicat que hi haurà una història màgica, amb la que totes les famílies podran salvar el Nadal amb la 'Neda' com a personatge protagonista. Els visitants faran un recorregut immersiu en la història, que començara a l'Església de Santa Maria i acabarà a la Plaça de les Mèlies, on hi haurà la fàbrica de joguines.

 

1


 

La regidora de Cultura Sandra Pérez ha dit que «volen omplir Pineda d'il.lusió i ha presentat tota la resta d'activitats com són la Fira de Nadal, les fires d'artesans, la Marató, i la dinamització de l'Associació de Comerciants i les entitats. També ha destacat que Selecta Events seran els encarregats del Cap d'Any d'any a Pineda a plaça Espanya. També ha dit que els Reis de l'Orient arribaran ja des del matí del dia 5 a tots els barris, gràcies a totes les associacions i passaran pel màxim de carrers. També ha explicat que es farà la «fàbrica de joguines i tots els infants podran la carta i membres del Centre Cultural i l'Escola de Teatre faran la dinamització de la fàbrica de joguines. També ha destacat que s'estrenaran els Pastorets Musicals.


 

Nadal a Pineda, l'aposta principal amb una experiència de llums, decorats, animació i personatges màgics

Les famílies acompanyaran a la pirata Neda i la gavina Cua Freda en la seva missió per salvar la fàbrica d’il·lusions dels malvats Corsaris SARS des de l'església de Santa Maria fins a l’espai Sara Llorens a la plaça de les Mèlies. Pel camí trobaran decorats màgics, llums, animació i un mapping a la façana de Can Comas entre altres sorpreses. El recorregut s’encendrà cada dia al vespre i cada dia es farà una cercavila des de l'església de Santa Maria fins a la plaça de les Mèlies.

Podeu consultar tots els dies i horaris d’aquesta activitat a la web www.nadalapineda.cat


 

Encesa de Nadal a Pineda

L’habitual encesa de llums a Pineda es celebrarà aquest divendres. Primer s’il·luminarà l’eix comercial del barri de Poblenou a les 6 de la tarda. Una hora abans hi haurà animació pels més menuts i xocolatada popular al carrer Veneçuela (Cal Vedat).

Al centre de Pineda l’encesa de les llums es viurà des del carrer Antoni Doltra, davant de l’església de Santa Maria. A partir de les 5 també es farà l’habitual xocolatada i hi haurà l’actuació familiar «Tic tac ja toquen quarts de Nadal».

A les 7 de la tarda es farà l’encesa de llums i es farà el primer recorregut de «Nadal a Pineda» fins a l’Espai Sara Llorens a plaça de les Mèlies.


 

La Fàbrica d’Il·lusions, a l’Espai Sara Llorens

Per segon any consecutiu, Ses Majestats els Reis de l’Orient han decidit instal·lar a Pineda la seva fàbrica d’Il·lusions, en aquest cas a l’Espai Sara Llorens. Des del mateix dia de l’encesa, el 3 de desembre, ja se’ls podrà veure treballant dins l’espai. Si els malvats Corsaris SARS no ho impedeixen, es podrà visitar de forma gratuïta a partir del 27 de desembre de 17.30 a 20.30 h perquè tots els nens i nenes puguin entregar la seva carta i veure com s’ultimen els detalls per a la nit més màgica de l’any.


 

Fira de Nadal, 4 i 5 de desembre

Pineda recupera la Fira de Nadal. Amb més de 100 parades d’artesania, els visitants també podran gaudir d’espectacles itinerants, animacions i exhibicions, tallers gratuïts infantils i familiars i demostracions d’oficis antics.


 

Festa de Cap d’Any a plaça Espanya

Després de l’aturada imposada per la pandèmia, aquest 31 de desembre Pineda recuperarà la seva habitual revetlla de Cap d’Any, en aquest cas a plaça Espanya. A partir de les 23.30 h començarà la Festa 80 amb D-Covers i Selecta Djs. A mitjanit es repartirà raïm i cava per a totes les persones assistents per donar la benvinguda a l’any nou.


 

Cavalcada de Reis

Enguany també torna la Cavalcada de Reis en el seu format habitual. Com a novetat, el matí del 5 de gener SES Majestats arribaran al barri de Poblenou, les Creus i el Carme i a les 16 h també visitaran Can Carreras perquè tots els infants puguin fer-s’hi fotos amb col·laboració amb totes les associacions de veïns.


 

Impuls del comerç i la restauració local

Amb la programació que s’acaba de publicar, el consistori vol donar un impuls a l’economia local, situant a Pineda com a punt d’atracció durant la campanya comercial més important de l’any. Per la seva banda, el comerç de Pineda també apostarà per aquesta campanya: els comerços adherits a l’associació de comerciants Gent de Pineda sortejaran un viatge per a 4 persones a Disney Land Paris i 1500 € en vals de compra. A més, i pensant en el sector de la restauració, des de les xarxes socials de @nadalapineda es realitzaran sorteigs d’àpats als establiments del municipi.


 

Implicació de les entitats

Després que la situació pandèmica impedís que el Nadal anterior es celebrés amb normalitat, enguany les entitats i associacions de Pineda s’han bolcat en l’organització i col·laboració d’actes per a tots els públics en aquestes dates: el programa de Nadal 2021-22 hi trobareu mercats, exhibicions, concerts, tallers, pessebres, tió i patges reials, entre moltes altres opcions.