Vés al contingut
1

El ple de Pineda aprova la petició d'ajuts a la Generalitat pel pla de millora urbana de Can Carreres

 

Escolta el ple de l'Ajuntament de Pineda

 

El ple de l'Ajuntament de Pineda, celebrat aquest dilluns a la tarda, ha aprovat la petició d'ajuts a la Generalitat pel pla de millora urbana de Can Carreres. Ho ha fet amb els vots favorables del govern del PSC, i també de Pineda en Comú i Junts a l'oposició, i l'abstenció d' ERC-JxP.

El tinent d'alcalde de Planificació Urbanística, Jordi Masnou, ha explicat que actualment, el pla de reparcel·lació està molt avançat, i això permetrà conèixer el cost del pla de millora urbana per la regularització de la urbanització i les propietats.

Segons va dir en el ple el regidor Jordi Masnou, la prioritat és solucionar la problemàtica de les aigües brutes de forma definitiva, més enllà de les solucions provisionals que s'han fet. Després caldrà negociar com es pot tirar endavant la resta, aconseguint ajuts i línies de crèdit i mediant amb les empreses subministradores d'aigua i llum perquè s'impliquin en la millora de serveis.

La regidora portaveu d'ERC-JxP, Mònica Palacín, va dir que hi ha feina per fer, i que «comença per saber quin cost tindrà pels veïns». Va dir que es posem a disposició de l'alcalde per ajudar i defensar-ho a la Generalitat. L'abstenció va ser perquè l'enunciat del punt de l'ordre del dia no encaixa amb el contingut, que és una llista de peticions a la Generalitat, segons va explicar Mònica Palacín.

El regidor portaveu, Marcos Ortega, va dir en el ple que cal buscar solucions i treballar-ho des de totes les administracions. Va dir que cal seguir fent totes les accions possibles per treballar per Can Carreras, tant amb les peticions a la Generalitat com amb la feina que es fa des de l'Ajuntament. El vot va ser favorable.

La regidora portaveu d'EM-JuntsxCat, Noemí Llorens, va dir en el ple que el vot del seu grup és favorable, però va explicar que «ara mateix és una declaració d'intencions per fer petició al Parlament, ja què tot això té uns 'tempos', perquè s'arribi a una solució real i efectiva».

 


 

Altres punts

El ple va aprovar el nomenament de l'empresa auditora de la societat municipal Via a Punt SL i el reglament regulador del servei públic de biblioteques. També una modificació del pressupost de 2021. Un altre punt aprovat és la pròrroga del Pla d'Igualtat intern de l'Ajuntament. Des d'ERC i Pineda Em Comú es van abstenir, perquè consideren que cal activar un nou Pla d'Igualtat Intern de l'Ajuntament, mentre que el govern del PSC i EM-JuntsxCat van votar a favor argumentant que el pla existeix i es prorroga. També es va donar compte de l'estat d'execució del pressupost.


 

El ple va aprovar una Declaració Conjunta consensuada entre tots els grups, en defensa de la llengua catalana en l'ensenyament. Amb la moció, tots els grups municipals demanen apostar per l'autonomia de centre i el seu criteri pedagògic, defensar el model d'escola catalana i avançar en l'ús social de català i defensar la realitat educativa catalana. També demana subscriure el manifest de Somescola.cat, i transmetre el suport a tot els professionals de l'educació i suport a la Generalitat en les accions necessàries.

 

 

Torn obert de paraules

ERC-JxP va demanar que el govern de Pineda presenti el Pla d'Actuació Municipal «perquè els ciutadans coneguin el pla d'acció del govern i l'estat d'execució». També va preguntar per quan es podrà tenir presencialitat al Pla de Mobilitat Internacional adreçat als joves del Maresme. En el ple han preguntat per l'atorgament de les beques menjador i també han advertit de la perillositat de l'Avinguda dels Tarongers, sobretot de nit, per la poca llum de fanals que hi ha. Aquest espai és compartit per vehicles a motor, vianants i bicicletes.

Finalment han preguntat per la gestió dels bars en espais municipals com ara Mas Rafart, Can Comas o els casals d'avis per posar algunes exemples.


 

Pineda en Comú ha demanat crear una comissió de seguiment de l'estat d'execució de les feines que cal fer a Can Carreras i també han manifestat la queixa d'usuaris de la biblioteca Serra i Moret perquè l'ascensor no funciona. També han demanat que l'ajuntament pugui exigir a les empreses que fan obres a la via pública, a que ho deixin en el mateix estat que estava anteriorment ja que sovint, ho deixen en pitjors condicions un cop s'ha arreglat l'avaria. També han demanat que es pugui crear el Reglament de Participació Ciutadana i la modernització del Pla Local de Seguretat.


 

EM-Junts per Catalunya ha demanat pel calendari de les obres als carrers, sobretot al Carrer Marconi i també ha preguntat per un fort augment d'una partida pressupostària en concret. També ha demanat per la valoració de les màquines que es van instal.lar al mercat per fomentar el reciclatge i finalment han preguntat pel format que tindrà la festa de Cap d'Any i la resta de festes de Nadal. També han demanat fomentar encara més la participació de la gent en les decisions municipals.


 

 

 

 


1