Vés al contingut
1

Salut suspèn temporalment l'obligació d'ensenyar el passaport covid a la restauració a causa dels problemes tècnics

El Departament de Salut ha decidit suspendre des d'aquest divendres al migdia i almenys fins dilluns l'obligació de presentar el passaport covid a bars, restaurants, gimnasos i altres equipaments, degut als problemes tècnics que té la web de La Meva Salut. La gran demanda del passaport en les últimes hores, més de 300.000, ha bloquejat la web i fa que molts ciutadans no puguin obtenir el certificat, que seguirà sent obligatori per entrar a l'oci nocturn com fins ara. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que dilluns es tornarà a revisar la situació per decidir quan es torna a implantar l'obligació.


Avui hi ha hagut molta demanda de certificat de passaport COVID, i hi ha col·lapse a l'aplicació La Meva Salut, per descarregar-lo, però també a l'ambulatori on molta gent ha anat a demanar-lo presencialment. Des de l'ABS Pineda han demanat que es sol·liciti de forma progressiva, per no col·lapsar els ambulatoris, on s'ha fet molta cua, afectant així els serveis sanitaris.

El regidor de Salut, Santiago Macip ha dit que tots som responsables de complir amb la nova mesura. Les residències de gent gran també el demanen des d'aquest matí per accedir a les visites.


 

La mascareta, obligatòria en interiors

L'ús de la mascareta és obligatori a tots els espais interiors, excepte en el moment de menjar o beure, i als espais exteriors si no es pot mantenir la distància de seguretat