Vés al contingut
1

El Maresme es consolida com a territori de rodatges

Foto. Costa Barcelona-Maresme

 

En el que portem d’any s’han superat el nombre de rodatges del 2019 i del 2020. El responsable de la Maresme Film Commission, Albert Roca ha dit que «estan molt satisfets del nombre de rodatges que es fan a la comarca i es van incrementant». Pineda també ha servit com a escenari d'alguns rodatges, igual que altres poblacions com ara Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, El Masnou, Malgrat de Mar, Mataró, Montgat, Òrrius, Palafolls, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, o Vilassar de Dalt.


 

En total, s’han realitzat 84 produccions, tot i que s’han atès més de 300 consultes. L’organisme que s’encarrega de centralitzar totes aquestes peticions és la Maresme Film Commission.


 

Enguany també s’han estrenat algunes produccions rodades l’any passat a la comarca i que han tingut un gran èxit, com la pel·lícula Mediterráneo, que va passar per Mataró i Vilassar de Dalt, i que va estar preseleccionada per representar Espanya als Oscars. També s’han estrenat El Inocente, Hache, Loco por ella, Maricón perdido, Las leyes de la frontera o Merlí, Sapere Aude, també per Netflix, Movistar, TV3 i TNT, a més de llargmetratges pel cinema.

També hi ha produccions gravades l’any passat que encara estan pendents de llançament, en especial dues sèries per Movistar: Vida perfecta i Todos mienten.

Actualment hi ha projectes en ple rodatge al Maresme que faran augmentar, encara més, les xifres, en una clara expansió de l’audiovisual a la comarca i un creixent interès de grans plataformes i productores pels espais singulars dels que disposem.