Vés al contingut
1

El President Pere Aragonès rep el reconeixement del Centre Cultural com a soci d'honor

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

Escolta aquí l'entrevista al President de la Generalitat, Pere Aragonès, la regidora de Cultura, Sandra Pérez i a la presidenta del CCR, Esther Deprius

 

Va ser en l'acte central de la Diada del Centre que es va fer a la Sala Gran coincidint amb la presentació de la nova temporada. El president de la Generalitat de Catalunya, el pinedenc Pere Aragonès, soci de l'entitat, va rebre el títol de ‘Soci d’Honor’. Pere Aragonès va ser ovacionat per tota la platea dreta. Va ser un acte institucional, però alhora amb un marcat caràcter familiar d'una entitat que ha celebrat els seus 91 anys.

 

1

 

1

 

1


Pere Aragonès va parlar de la importància de la tasca que fan entitats com ara el CCR, que «treballen pel país i cohesionen la societat». També ha dit que del seu pas pel Centre recorda la seva participació als Pastorets i altres obres «i dels assajos i les hores amb els amics». Així ho va explicar a Ràdio Pineda.

També va tenir un record per a dues persones que van participar en la darrera obra on ell hi va participar, que són Josep Piris i Josep Maria Juli.

 

1

 

La presidenta del Centre Cultural i Recreatiu, Esther Deprius, ha dit que «estan molt satisfets de la Diada i l'entitat té moltes ganes de fer teatre". També ha dit que «la presència del President de la Generalitat ha estat un moment molt especial». També ha dit que «s'ha pogut veure en Pere, persona de l'entitat, però el fet que ara tingui el càrrec de President i puges a l'escenari, ha impressionat a tothom». La presidenta del Centre Cultural i Recreatiu ha dit també que tenen ganes de tirar endavant els projectes. Ha afegit que «hi ha una pedrera molt important a l'entitat i moltes noves idees».

 

1

 

 

La regidora de Cultura, Sandra Pérez, ha dit que «és un dia especial per l'entitat, com a regidora de l'Ajuntament, però també a nivell personal». Ha afegit que «comença a arrencar la cultura a Pineda i ha anunciat que es podran veure grans estrenes a Pineda, tant al Centre Cultural com a l'Auditori, entre altres espais».

Sandra Pérez també ha anunciat que a la primavera, a l'Auditori de Pineda es podrà veure el musical 'Barcelona 24 hores' amb el pinedenc Jaume Casals, que ha estat nominat als Premis Butaca. El musical està tenint un gran èxit a Barcelona.

 

 

1


 

Ofrena floral a Antoni Doltra

Els actes van començar a les 10 del matí al Cementiri de Pineda, on descansen les restes del Reverend Mossèn Antoni Doltra, fundador de l'entitat, per commemorar els 85 anys de la seva mort. Recordem que Mossèn Antoni Doltra va ser assassinat per milicians anarquistes durant els primers dies de la Guerra Civil. Es va llegir un manifest i es va recuperar el text de quan les restes d'Antoni Doltra van ser portades al cementiri de Pineda, passada la Guerra Civil. Hi va participar la Junta del Centre, regidors i regidores de l'equip de govern i la resta de formacions polítiques de Pineda, i també el pubillatge.

 

1

 

1

 

Aquí pots escoltar un reportatge de Ràdio Pineda sobre Mn. Antoni Doltra


 

Benedicció del nou estendard del Centre

A les 11 del matí la Junta del Centre i representants de l'Ajuntament van participar a la missa a Santa Maria de Pineda on Mossèn Tubert va fer la benedicció del nou estendard del CCR. També es van tenir unes paraules en record de la fundació del Centre Cultural i Recreatiu el 1930 per Mossèn Antoni Doltra.

 

1

 

1

 

1


 

Projectes de la nova temporada

Durant l'acte es va presentar també el nou espectacle dels Pastorets, que passaran a ser un musical, i altres espectacles que es podran veure durant la temporada, i també altres aspectes propis del centre com l'Escola de Teatre, el Casal d'Estiu, els Arts d'Estiu, la Mostra Nacional de Teatre Amateur de Catalunya, entre altres. També s'ha anunciat que s'estrenarà l'obra de teatre clàssic 'Molt soroll per a no res' de William Shakespeare. Un altre dels plats forts serà un nou espectacle amb el nom 'La brújula', que és una adaptació de la pel.lícula 'La llamada' i que ha tingut un gran èxit entre el públic i molt bona crítica. A més, ha estat premiada amb premis Gaudí, Goya, Feroz i premis Platino, entre altres.

Els seus responsables van parlar breument del treball que duen a terme en cadascun dels projectes i el públic ha pogut conèixer les dates de cada obra.

 

1

 

1

 

1

 

1


 

41è Concurs de Teatre Premi Vila de Pineda

Durant l'acte es van conèixer les obres que es podran veure al concurs pinedenc que en total seran sis. El proper mes de gener començarà ¡’edició número 41 del Concurs de Teatre Premi Vila de Pineda. Segons han dit els seus responsables, «s'ha notat moltes ganes de fer teatre i s'hi han presentat 50 grups diferents de totes les demarcacions catalanes entre els que hi un grup de Maó (Menorca) i un altre de Fraga (Franja de Ponent, Osca)».


 

Dinar de germanor

Pere Aragonès també va participar del dinar de germanor on no hi va faltar un pastís commemoratiu dels 91 anys de l'entitat, creada el 1930. Es va celebrar al Restaurant Pura Brasa.


 

7 anys

Els acte van acabar amb la representació de l'obra '7 anys', amb direcció de Verònica Rebollo, Maite Ferrer i Josep Serra. L'obra és un drama amb pinzellades d’intriga i d’humor negre. De fet, el muntatge s’havia d’estrenar el 2019, just abans de la pandèmia, però a causa de la situació de confinament, s’ha hagut d’ajornar fins a dues vegades per veure finalment l’estrena de l’obra. L’obra es podrà tornar a veure els dissabtes 23 d’octubre i 6 de novembre a les 7 de la tarda, i els diumenges 24 d’octubre i 7 de novembre a les 6 de la tarda. Entrades a la venda al web del centre www.ccrpineda.com

 

1
Obra '7 anys'. Foto: Joan Caimel

 

 

1
Pere Aragonès es va fotografiar amb membres d'ERC-JxP en acabar l'acte. Foto. F. Gil