Vés al contingut
1

El Parc del Montnegre i el Corredor rebrà el premi 'Quiet Park' que vol potenciar i promoure el seu silenci

 

Fotos. Pep Basart.

 

El guardó el reben aquells parcs i espais naturals que destaquen per la seva quietud i tranquil.litat. El guardó vol ajudar a preservar el silenci al medi natural i és una iniciativa que ha nascut a nivell internacional. Uns tècnics van fer unes sonometries al parc per garantir que «s'hi pot escoltar el silenci». Malgrat tot, recordem que al Parc de Montnegre i Corredor és habitual el pas de motos i quads que pertorben el silenci i a més, no compleixen amb la normativa actual sobre l'ús d'aquests vehicles pel medi natural.

 

1
Alguns motoristes baixen pel Camí de les Costes, entre altres corriols, incomplint la llei

 

1

Dissabte es farà una jornada que porta per nom 'Batecs del Montnegre' en una jornada que es farà matí i tarda a Hortsavinyà. Cal fer inscripció prèvia a batecsmontnegre@gmail.com


 

Es farà una experiència immersiva, i es faran activitats diverses i xerrades amb Josep Maria Fericgla, o una xerrada sobre 'Com ens escolten els ocells' amb Jordi Sargatal. Durant l'acte, Ulf Bohman farà l'entrega al director del parc, Antoni Bombí, del guardó 'Quiet Park International'. Finalment es farà una activitat amb el nom 'Conversa amb el silenci' a càrrec de Mar Egega. A les 6 de la tarda es farà un espai amb els veïns que viuen a Hortsavinyà.

 

1

 

1

 

1