Vés al contingut
1

Sergi Mateo: «El que més m'impressiona és sentir el volcà per tot arreu, no havia imaginat viure una erupció d'aquesta magnitud»

 

Foto. Sergi Mateo Vila

 

Escolta aquí a Sergi Mateo Vila


 

Ràdio Pineda ha entrevistat novament al pinedenc Sergi Mateo Vila, que viu a La Palma i que està vivint en primera persona l'erupció del volcà que ha esclatat molt a prop de casa seu. Sergi Mateo Vila és un pinedenc que fa sis anys que viu a La Palma, la illa on ha esclatat el volcà del Parc Nacional de Cumbre Vieja.


 

Sergi Mateo ha explicat que la població està molt impactada per la situació, amb centenar de famílies que han perdut propietats a l'illa i persones que fins i tot, necessiten ajuda per alimentar-se o vestir-se. Ha explicat que «ell està una mica millor i han pogut llogar un pis, on hi viuen set persones de la seva família». Ha afegit que «s'ho han hagut de pagar tot i han hagut de començar de zero, tot i que per ara no han perdut la casa però no hi poden accedir».

 

Ha dit que algunes carreteres estan tallades i per fer alguns recorreguts cal fer una gran volta a l'illa. Ha explicat que «el volcà continua llençant cendra i partícules i foc amb lava que va al mar, com s'ha vist per televisió». Ha afegit que «la situació és caòtica i molts pagesos veuen com perdran la producció de plàtans, que és molt comú a l'illa». En el seu cas, també tenen una petita producció de plàtans, on no hi poden accedir ni regar.

 

En el seu cas, ha dit que «podrà salvar la seva casa però molts veïns ho han perdut tot i molts pagesos també han perdut els camps i les zones per a ramats».

Ha dit que «la qualitat de l'aire és força bona per ara». Ha explicat que «està molt impactat per veure que amics i companys de treball ho han perdut tot». Ha dit que «els impressiona els terratrèmols i el rugit del volcà que és continu».

 

També ha dit que «no sap quan podrà tornar a casa però espera fer-ho el més aviat possible».

Ha agraït les mostres de suport que ha rebut de la família de Pineda, amics, l'interès del propi ajuntament, o el suport que els ha ofert grups i entitats de Pineda com ara Sons of Poblenou, entre altres. Ha dit que «de moment tenen el necessari gràcies a la col.laboració, però demana que no se'ls oblidi». També ha dit que «tenen por que quan acabi l'erupció perdi l'interès mediàtic i la situació caigui en l'oblit».