Vés al contingut
1

Pedro Sánchez i Pere Aragonès arrenquen la seva reunió prèvia a la taula de diàleg

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després de reunir-se al Palau de la Generalitat. FOTO: ACN Imatge del 15 de setembre de 2021.

 

Els presidents dels governs català i espanyol, Pere Aragonès i Pedro Sánchez, es van reunir aquest dimecres a la tarda al Palau de la Generalitat. Ha estat la primera part de la reunió de la taula de diàleg entre els dos govern,s per avançar en solucions polítiques al conflicte entre Catalunya i Espanya. La reunió va durar gairebé dues hores i posteriorment van assistir a l'inici de la trobada entre les dues delegacions, marcada per l'absència de Junts.


 

Mentre la taula de diàleg estava en marxa, els dos presidents van comparèixer, per separat, per explicar com havia anat la trobada inicial i com encaren la taula de diàleg. Coincideixen que la taula és l'instrument per resoldre el conflicte i que s'ha de progressar sense terminis, però amb diferències clares: Pedro Sánchez rebutja l'amnistia i el referèndum que defensa Pere Aragonès.


 

La Generalitat i Moncloa es comprometen a mantenir reunions periòdiques i discretes, segons recullen en els comunicats que van emetre en acabar la reunió entre les dues delegacions. L'executiu català ha recordat que l'acord final de la mesa haurà de ser avalat per la ciutadania de Catalunya a través d'una votació.

 

1
Reunió entre Pere Aragonès i Pedro Sanchez. Foto: ACN