Vés al contingut
1

D'aquí a una setmana s'allibera el peatge de la C-32

 

Preservem el Maresme celebrarà l’alliberament de la C-32. S'ha anunciat un acte pel 31 d'agost, data en que s'allibera el peatge al Maresme. Per tant, el dimecres 1 de setembre ja no caldrà pagar per passar per l'autopista C-32. Recordem que és la via de pagament més antiga de tot l'Estat.

Preservem El Maresme muntarà una celebració al peatge de Vilassar. Es vol fer un sopar de carmanyola amb lectura d’un manifest. A continuació volen passar amb els vehicles, ja sense peatge, a partir de les 12 de la nit.

 

1

 

1
Foto. Pep Basart


 

No caldrà pagar (per ara)

No caldrà pagar per ara, perquè recordem que la Generalitat vol implantar un sistema de vinyeta per passar per les vies ràpides, a l'estil d'altres països com ara Suïssa, entre altres. Es pagar un import que permet passar durant tot un any per totes les vies ràpides sense límit de pas. La Generalitat a més, vol el traspàs de les competències de totes les vies catalanes.

 

Mentrestant, el govern de l'Estat central vol un sistema basat en 'qui contamina, paga', per tant, fer retornar el pagament de les vies ràpides a totes les vies de l'Estat.

Les dues propostes estan sobre la taula i segons alguns mitjans podrien implantar-se en un termini proper.

 

La primera via de pagament

El tram entre Mataró i Barcelona és el més antic, amb peatge des del juliol de 1969. El 1994 es va obrir el nou tram que passa per l'Alt Maresme amb peatges a bona part de les sortides.


  •  

Acesa, Invicat i Autopistes anuncien un ERO de 348 treballadors davant la fi de les concessions a Catalunya

Acesa, Invicat i Autopistes Espanya, companyies del grup Abertis, han comunicat aquest dimarts als treballadors l'inici d'un procés d'acomiadament a través d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de 348 treballadors. Els empleats afectats són els de les autopistes AP-7, AP-2, C-31, C-32 i C-33 vinculats a peatges i altres serveis centrals i / o de suport. L'empresa ha justificat aquesta decisió per la finalització el pròxim 31 d'agost del contracte de concessió d'aquestes vies de pagament i la seva reversió a l'administració. La decisió ja s'ha comunicat formalment als representants dels treballadors, a qui s'ha requerit que nomenin els membres que integraran la taula negociadora.