Vés al contingut
1

Un equip científic de la UdG segueix 25 corbs marins per conèixer com es desplacen i què mengen

 


 

S'ha vist com aquestes aus regulen les poblacions de peixos. A partir del marcatge de 25 exemplars, han registrat 30.000 quilòmetres de recorreguts entre el Maresme i la Costa Brava i fins a les Illes Balears. El projecte també ha demostrat que fan immersions repetitives fins als 40 metres de fondària, unes 30 vegades cada hora, combinades amb immersions excepcionals de fins a 52 metres de profunditat.


Mengen sonso, però també altres espècies

Al Maresme, que ha estat la zona principal de l'estudi, s'ha observat que els corbs marins mengen sonso, congre balear, aranyes i altres peixos.


Captures accidentals
Els biòlegs han enquestat el sector de la pesca artesanal amb xarxes fixes i n'han obtingut una informació que defineixen com a "preocupant". Els 40 pescadors i pescadores entrevistats han experimentat captures accidentals d'aquestes aus.

També s'hi suma les captures de baldriga, un altres ocell marí molt amenaçat, i també algunes captures de tortuga babaua.
L'equip científic subratlla que "són captures no desitjades" pel sector pesquer, que voldria minimitzar aquest impacte. Es treballa per aplicar mesures per allunyar els ocells de les xarxes, amb llums o espanta-ocells. Ho fan amb la col·laboració del sector pesquer artesanal.

 


El projecte DESMARES s'ha finançat amb fons FEMP de la convocatòria Pleamar, gestionada per la Fundación Biodiversidad.

 

1