Vés al contingut
1

El sector turístic confia en els visitants de proximitat i en les reserves d'última hora per a aquest agost

 

Foto. Ràdio Pineda
 

El sector turístic confia un any més en els visitants de proximitat per a l'agost i en les reserves a última hora en comarques com ara al Maresme.

La falta generalitzada de visitants estrangers ha impactat de forma directa en destins com ara el Maresme. El Gremi del Maresme lamenta que la poca demanda d'enguany ha dut diversos establiments a mantenir les portes tancades a l'espera d'èpoques millors. Jordi Noguera ha dit que «el 2019 va ser un molt bon any, i ara l'ocupació està al voltant d'un 30% de màxim d'ocupació». Jordi Noguera ha dit que «el turisme de proximitat pot ajudar a salvar el sector, però sovint només passen una sola nit a l'hotel». Per la seva banda, els hotelers de Barcelona han assumit que "l'estiu està perdut".

Recordem que festivals com el Phsycobilly de Pineda i altres a l'Alt Maresme s'han suspès.

 


 

Els càmpings esperen tenir una bona ocupació

Pel que fa als càmpings, les reserves mantenen un bon ritme arreu de la demarcació i preveuen una bona ocupació d'entre el 95 i el 100% la primera quinzena d'agost i nivells també alts la resta del mes. Fa dies que no hi ha bungalous lliures per a l'agost mentre que les zones d'acampada estan al 80% però esperen que també s'acabaran omplint.

Pel que fa a la procedència dels clients, la majoria són visitants catalans mentre que el restant són de l'estranger o d'altres punts de l'Estat. Cal tenir en compte que les estades dels clients nacionals són més curtes i per això creuen que els falta la presència de visitants de Bèlgica o Holanda per arrodonir la temporada d'estiu.


La majoria de clients al Maresme són catalans

En el cas específic dels càmpings, les previsions són optimistes per a aquells establiments amb predomini dels hostes catalans i de la resta de l'estat espanyol. En el cas dels que depenen del visitant estranger, s'hi han acumulat les cancel·lacions durant les darreres setmanes.