Vés al contingut
1

S'allarguen 14 dies més les mesures de protecció dels centres residencials davant la Covid19

 

Les mesures han aconseguit contenir l’entrada del coronavirus a les residències, però s’ha decidit mantenir-les per l’alta afectació que hi ha encara, tant a la comunitat com als centres residencials. Les xifres d’afectació màxima han estat d’un 1,5% dels residents distribuïts en un 12% dels centres residencials.

S'observa una tendència a la reducció de la incidència de nous casos però segons la Generalitat cal mantenir les mesures a les residències per a persones grans i per a persones amb discapacitat.

Es mantenen, per tant, per als propers 14 dies, les mesures d’intensificació de la protecció dels residents i professionals de les residències: cribratges, tests d’antígens per als visitants dels centres, aïllaments en cas de brot, etcètera. També es manté la limitació temporal de les sortides dels residents (només poden sortir 3 dies o més i han de relacionar-se amb una sola unitat de convivència).

En el cas de centres residencials de persones amb discapacitat es permetran les sortides considerades com a terapèutiques amb l’acord de la direcció del centre, l’equip sanitari de referència i la família.