Vés al contingut
1

Roger Torrent: «L'espionatge no té cabuda en un estat de dret i no es poden perseguir les idees polítiques»

 

Fotos. Ràdio Pineda i ERC-JxP

 

Escolta aquí al Conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent

 

El Conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent presenta a Pineda el llibre 'Pegasus'. El llibre explica la seva experiència personal com a víctima que ha estat espiada. El llibre conté tots els elements d’una ficció d’espionatge, però que explica els fets reals viscuts pel President del Parlament de Catalunya.

 

En la seva xerrada a Pineda ha explicat que «una agència canadenca li confirma que un estat l'ha investigat amb un programari que l'empresa israeliana NSO Group només es ven als estats». Es tracta per tant, d'un programa espia que contracten diferents països per lluitar contra el terrorisme o altres delictes, a priori. En la seva xerrada a Pineda, Roger Torrent explica que quan va aparèixer la notícia, «el CIN li diu que ells no l'han espiat, segons li explica el govern espanyol» i ara es demana una comissió d'investigació tal i com s'ha fet a França, entre altres països.

 

Segons ha explicat a Pineda, li van 'hackejar' el mòbil a través d'una videotrucada de WhatsApp. També ha explicat que poden fer-ho a través d'altres aplicacions de missatgeria perquè el programari espia «fa una còpia de la pantalla que és justament el que pot veure qui ha contractat el servei». També ha explicat que el programari espia també pot entrar al mòbil a través d'un SMS que ens sembli rellevant, un cop hem clicat l'enllaç que ens envien. Ha afegit que «és un escàndol judicial i polític però el congrés no ha aprovat crear una comissió d'investigació». En la seva xerrada a Pineda també ha dit que «de fa anys prenen precaucions perquè intueixen que poden ser espiats».

Roger Torrent ha dit que «l'Estat espanyol a més de fer espionatge que no té cabuda en un estat de dret, també ha fet malversació de fons públics, i per això demanen una investigació i depurar responsabilitats».

 

1


 

Política cada cop més polaritzada

Del moment polític actual ha dit que «ara el debat polític és molt bel·ligerant i banalitza la realitat amb confrontació i ho fa sense matisos». També ha afegit que «alguns líders fomenten la cohesió dels seus, amb la confrontació amb la resta i això resta valor al debat polític». També ha dit que «tant la política amb l'ajuda de les xarxes socials estan cada vegada més polaritzades».


 

Imputació de la Mesa del Parlament

També ha parlat de la seva imputació i la resta de polítics independentistes de la Mesa del Parlament. Ha dit que «el TSJC els imputa per tramitar el dret a l'autodeterminació i la reprovació al rei, al Parlament de Catalunya, però cap tribunal podrà evitar que se'n parli». Fins i tot ha dit que «hi ha hagut casos anteriors en que se n'ha parlat, però mai fins ara ha tingut recorregut judicial». Per això ha parlat de la «persecució de idees i -ha afegit- això ha de preocupar al conjunt dels demòcrates».

 

Com a Conseller d'Empresa i Treball ha dit que té molta responsabilitat i es una àrea estratègica. Ha afegit que volen transformar el país i dedicar-hi molts esforços com un dels punts forts del nou govern català liderat per Pere Aragonès.

 


 

Mònica Palacín: «Els fets posen de relleu com l'Estat pot fer servir qualsevol cosa per fer persecució política, amb una despesa a càrrec de les arques públiques».

 

1

La presentació de l'acte va anar a càrrec de la diputada i regidora portaveu d'ERC-JxP, Mònica Palacín. Mònica Palacín ha dit que «el llibre permet conèixer l'experiència personal i real de l'espionatge que no té cabuda en un estat democràtic». Ha afegit que «posa de relleu com l'Estat pot fer servir qualsevol cosa per fer persecució política, amb una despesa a càrrec de les arques públiques». De la política local ha dit que «vol treballar per la creació de més llocs de treball a Pineda i poder augmentar el PIB». Va insistir en que «l'any 2023 volen assolir l'alcaldia de Pineda».

La presentació s'ha fet al Pati de Can Comas, divendres al vespre amb la col.laboració del la llibreria L'Arbre Verd.

 

1
Foto 'de família' del Conseller Torrent i part de l'executiva d'ERC-JxP.