Vés al contingut
1

L'Hospital de Calella i el de Blanes ajornen les operacions quirúrgiques no urgents que requereixen ingrés

Foto. CSMS

 

Des del 19 de juliol ja es fa a l'Hospital de Calella i ara també al de Blanes. Es suspèn l’activitat quirúrgica programada no urgent i que requereix ingrés, donant prioritat als processos oncològics i en general a tota l’activitat no demorable, i també continua oberta la unitat de cirurgia sense ingrés. Recordem que l’Hospital de Blanes concentra l’activitat quirúrgica de traumatologia i oftalmologia que són serveis que tenen habitualment molta programació d'operacions.


 

Es volen alliberar llits d'hospital

El principal objectiu d’aquestes mesures és alliberar llits d’hospitalització per poder atendre els pacients afectats per la Covid-19 i les urgències no Covid-19 que ho requereixin. Aquestes mesures es revisen periòdicament i es van adaptant segons l’evolució de les dades i la situació de cada centre.


 

Augmenta el nombre d'ingressats per Covid-19. El nombre total de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació és de 71 persones, 2 més que dilluns 26 de juliol. Actualment hi ha 35 persones a l’Hospital de Calella i 36 a l’Hospital de Blanes. Aquesta setmana s'ha comptabilitzat una nova defunció.

 

La majoria de persones ingressades, sense vacunar o amb pauta incompleta

Amb les dades de pacients ingressats, cal destacar que de les persones hospitalitzades avui a Calella per la Covid-19, el 51% no estan vacunades o bé tenen la pauta incompleta. I en el cas de l’Hospital de Blanes, el percentatge creix fins al 77%. Cal insistir en la importància que té la vacunació enfront del coronavirus.


 

Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 977 punts i l’RT és del 0,78.

Mentre que a la Selva Marítima el risc de rebrot és de 1.040 punts i l’RT és del 0,66. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot arriba als 794 punts i l’RT és del 0,80.