Vés al contingut
1

El Conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent presenta a Pineda el llibre 'Pegasus'

 

Foto: ACN

 

Escolta l'entrevista a Mònica Palacín (ERC-JxP)

 

El Conseller d'Empresa i Treball i ex-president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, serà avui a Pineda per presentar el llibre 'Pegasus'.

El llibre pren el nom de Pegasus, un conegut software d’espionatge que s’ha conegut recentment per haver estat emprat arreu del món per espiar personatges i institucions de rellevància política, social o militar. En aquest llibre, escrit en forma de dietari, Torrent explica la seva experiència personal com a víctima que ha estat espiada. El llibre conté tots els elements d’una ficció d’espionatge, però que explica els fets reals viscuts pel President del Parlament de Catalunya.

La diputada i regidora ERC-JxP Mònica Palacín, ha dit que «és sabut que alguns països fan tasques d'espionatge a càrrecs polítics, com ara a Roger Torrent, entre altres». El llibre està pensat com un thriller que és en realitat un cas verídic. Explica com el president del Parlament de Catalunya ha estat espiat a través del seu telèfon mòbil amb un programa que es diu 'Pegasus'. Parla dels telèfons mòbils intervinguts, escoltes il·legals, dispositius de vigilància permanent, hackers a sou, serveis d’intel·ligència i organitzacions de contraespionatge entre altres.

Mònica Palacín ha dit que «el llibre permet conèixer l'experiència personal i real de l'espionatge que no té cabuda en un estat democràtic». Ha afegit que «posa de relleu com l'Estat pot fer servir qualsevol cosa per fer persecució política, amb una despesa a càrrec de les arques públiques».

 

La xerrada s'ha pensat com una conversa entre la periodista Teresa Márquez i el propi Roger Torrent i donarà la benvinguda a l'acte la diputada per ERC i regidora d'ERC-JxP, Mònica Palacín que també comparteix sessions al Parlament amb l'autor.

Mònica Palacín també ha dit que «l'acte vol posar de manifest també la importància de fomentar la lectura i la cultura oberta pel conjunt de la societat».

 

1


 

La presentació és aquest divendres a les 7 de la tarda al Pati de Can Comas i és un acte obert a tothom. Per tal de garantir les mesures en matèria sanitària podeu confirmar la vostra assistència a pineda@esquerra.cat

L'acte té la col.laboració de la llibreria l'Arbre Verd