Vés al contingut
1

El TSJC avala el toc de queda d'1 a 6 de la matinada

Controls nocturs de la Policia Local de Pineda. Foto: Arxiu Ràdio Pineda / Ajuntament

 

L'Alt Maresme, com bona part de Catalunya, tindrà confinament nocturn entre la 1 i les 6 de la matinada a partir d'aquest cap de setmana. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ho ha avalat aquest divendres.


 

A Catalunya són 161 municipis que compleixen els criteris establerts. Són poblacions de més de 5.000 habitants i amb una incidència acumulada de la COVID igual o superior als 400 casos per 100.000 habitants els últims 7 dies. Als municipis que estan envoltats per pobles o ciutats on s'aplica el toc de queda i s'hi aplicarà també.


 

A l'Alt Maresme compleixen els criteris establerts tots els municipis, amb l'excepció de Sant Iscle i Sant Cebrià de Vallalta. Per tant, Pineda, Calella, Malgrat, Palafolls, Tordera i Sant Pol, Canet i els dos Arenys tindran toc de queda, així com la resta de la comarca del Maresme. A Santa Susanna, el toc de queda també es confirma, no per les dades, sinó perquè la població està envoltada de municipis amb tot de queda. Recordem l'horari, de 1 a 6 de la matinada a partir del cap de setmana.

 

Consulta AQUÍ el mapa de la CCMA

 

 

Altres mesures: trobades socials de fins a 10 persones i límit horari a les 0,30h

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avala tornar a posar límit a les reunions i trobades socials. A partir d'ara, hauran de ser de com a màxim deu persones. El límit en les trobades socials és una mesura que necessitava l'aval del TSJC perquè afecta drets fonamentals. S'aplica tant als espais públics com en espais privats, llevat que es tracti de grups convivents.

Forma part d'un paquet més gran de restriccions. La principal novetat és el nou horari límit que tindran els bars i locals de restauració, la cultura i l'oci nocturn a l'aire lliure: dos quarts d'una de la matinada. Pel què fa a la restauració, a aquesta hora ja hauran d'haver recollit per tancar i també haurà d'acabar el servei a domicili.


 

En el cas dels esdeveniments culturals, a més, el públic haurà d'estar assegut. No es pot menjar ni beure en grup a la via pública, exceptuant els àpats en el marc d'activitats escolars..