Vés al contingut
1

La Flama del Canigó arriba a Pineda portada en bicicleta pel Montpalau Team

 

Fotos. Ràdio Pineda
 

Un cop més ha arribat la Flama del Canigó a Pineda directament des del cim d'aquesta muntanya símbol dels catalans. L'escola de muntanya Montpalau Team ha anat fins a Coll d'Ares al Pirineu, per agafar la flama i portar-la en bicicleta fins a Pineda. En concret, un grup de monitors i nois i noies han fet 160 quilòmetres. Un cop a la Platja de Santa Susanna, també s'ha encès un quinqué que duia una barca de la Confraria de Pescadors, que també han volgut que la flama arribés per mar. El Montpalau Team ha continuat pedalant fins a la Confraria amb la flama encesa.

Els membres del Montpalau Team han destacat la duresa del projecte, però també han dit que «ha estat molt engrescador i motivador per continuar-ho fent en properes edicions».

 

1

 

1

 

 


 

Ha estat rebuda pel Pubillatge de Pineda i s'ha fet una petita cercavila fins la Plaça de les Mèlies on s'ha llegit el 'Manifest de la Flama'. El manifest es una defensa de la llengua a tots els territoris de parla catalana. Ho ha explocat Joan Mompart, d'Òmnium Cultural. També hi va haver una petita actuació musical.

 

1

 

1

 

1

 


 

L'acte ha estat organitzat i amb la col.laboració de diverses entitats, que són l'ANC, Ômnium Cultural, Montpalau Team, l'Associació del Pubillatge de Pineda, el Consell Local per la República de Pineda, l'Associació Cultural Mare Nostrum, el Club Ciclista Pineda, la comparsa La Tribala, la Colla de Geganters i Grallers de Pineda i la Penya Barcelonista.

També té la col.laboració de l'Ajuntament de Pineda.