Vés al contingut
1

El Montpalau Team farà 160 quilòmetres en BTT per dur la Flama del Canigó a Pineda

 

Fotos. Arxiu Montpalau Team

 

Escolta aquí l'entrevista a Martí Làzaro

 

Enguany arribarà la Flama del Canigó a Pineda directament des del cim d'aquesta muntanya símbol dels catalans. Aquesta vegada no es pot pujar fins el cim del Canigó per restriccions que ha imposat la Prefectura de Perpinyà i es recull a Coll d'Ares. L'escola de muntanya Montpalau Team serà l'encarregada una vegada més d'anar-la a buscar per portar-la a Pineda. En concret, un grup de monitors i nois i noies portaran el testimoni de la Flama del Canigó i la baixaran fins a Pineda en bicicleta de muntanya, evitant les carreteres i fent només pistes forestals i camins. Són 160 quilòmetres que es faran per equips, amb 1000 metres de desnivell positiu i 2500 de desnivell negatiu.

 

1
Cim del Canigó edició 2019. Fotos Pep Basart


En Martí Làzaro ha dit que la ruta va del Pirineu fins a Pineda passant per Camprodron, Olot, i Hostalric i han ideat una torxa que manté la flama sempre encesa que permet portar-la en bicicleta còmodament. Han cursat els permisos necessaris per fer aquesta acció, tal i com han fet altres entitats d'arreu del país. També ha dit que «fa unes setmanes que preparen el projecte i els fa molta il.lusió portar la flama directament a Pineda».

En total hi participen un grup de 20 persones entre nois i noies, monitors i altres voluntaris, que tindran el suport d'un vehicle que els acompanyarà en tot moment per qüestions logístiques.

 

1

 

1
 

La flama arribarà a les 7 de la tarda fins la Confraria dels Pescadors de Pineda i es portarà en cercavila fins la Plaça de les Mèlies on arribarà a 2/4 de 8 de la tarda per fer la lectura del manifest. Passaran per la Plaça de l'Estació, Avda. Mare de Déu del Montserrat i carrer Doctor Bertomeu.