Vés al contingut
1

Pineda aprova per unanimitat una moció de suport al dol perinatal, gestacional i neonatal

Imatge de Free-Photos a Pixabay

 

Escolta AQUÍ el ple

Mira AQUÍ el ple a YouTube

 

El ple de Pineda aprova per unanimitat la moció per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal presentada per ERC-JxP. Es considera mort gestacional, perinatal i neonatal les pèrdues que es donen durant l’embaràs o bé les morts dels nounats fins als 28 dies de vida. Aquestes morts segueixen sent un tema tabú en la nostra societat, silenciat i minimitzat, fet que provoca que sovint les famílies que ho pateixen es trobin soles a l’hora d’afrontar aquest dolor. Així ho va explicar en el ple la regidora d'ERC-JxP, Carmen Vila.

 

La moció, aprovada per unanimitat, recull com a prioritari promoure a Pineda un espai de reconeixement i acompanyament per les famílies que han tingut pèrdues d’éssers estimats en aquestes condicions, i visibilitzar així aquest dol donant-li la importància que es mereix. També especifica un espai físic al cementeri municipal i d’altres estratègies d’acompanyament.

Un altre dels compromisos de la moció és donar a conèixer l’existència de la creació d’aquest espai de dol i fer difusió, a través dels seus mitjans de comunicació, donar suport a les associacions de suport i «expressar el compromís de l’Ajuntament de Pineda de Mar en realitzar una cerimònia anual en record d’aquests infants, en el marc del Dia Mundial de la mort gestacional i neonatal, el 15 d’octubre, així com fer campanyes de sensibilització.


 

Suport de tots els grups

El regidor de Salut del PSC, Santiago Macip, va dir que «és una qüestió important, cal sensibilitzar i cal ajudar les persones afectades». Va dir que cal més suport també des de l'atenció Primària i va destacar la tasca de les llevadores i de la Unitat Especialitzada que actualment hi ha a l'Hospital de Calella. El regidor portaveu de Pineda En Comú, Marcos Ortega, es va mostrar a favor que hi hagi «més suport recursos i ajudes per les persones que tinguin aquestes pèrdues». La regidora portaveu d'EM-JxCAt, Noemí Llorens, va dir en el ple que «cal fer visible aquest dolor tan poc visibilitzar» i cal treballar-hi i donar suport a aquestes «pèrdues doloroses i de vegades difícils d'entendre». La regidora d'ERC-JxP, Carmen Vila, va agrair el suport unànime de tots els grups i que des del municipi es pugui ajudar en l'acompanyament d'aquestes famílies.