Vés al contingut
1

El ple aprova una operació de préstec per inversions a Pineda aquest 2021

Escolta AQUÍ el ple

Mira AQUÍ el ple a YouTube

 

Serà una operació de crèdit d’import 3.615.905,84 € per finançar inversions incloses en el capítol VI a través del Programa de Crèdit Local de la Diputació de Barcelona. Entre les inversions que es tiraran endavant destaquen les dedicades a la xarxa d'enllumenat, millora al pont de la riera del Camí del Mig, asfaltat de carrers, arranjament de voreres, obres al Passeig de Mar, adquisició de bens immobles, l'adquisició de l'Aqüeducte Romà i les obres de rehabilitació i la coberta de Can Comas. El govern del PSC va votar a favor i els grups de l'oposició, ERC-JXP, Pineda en Comú i Junts, es van abstenir. ERC-JXP i Pineda en Comú van argumentar que se'ls havia donat poc temps per valorar aquesta operació de crèdit i s'hagués pogut informar fa una setmana, quan es van reunir govern i oposició. Xavier Amor va aclarir que és un programa de crèdit de la Diputació de Barcelona, i que «les condicions són les millors» per als ajuntaments. També va fer referència a que ja eren coneixedors des de l'aprovació del pressupost.

 

Punts aprovats per unanimitat

El Ple de l'Ajuntament de Pineda va adjudicar el contracte per la instal·lació i manteniment de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Inicialment, serà a l'aparcament de la Mina, Can Xaubet i al Passeig marítim. Tots els grups polítics municipals van votar favorablement.


 

El ple va aprovar per unanimitat una modificació del Pla general d'Ordenació en l'àmbit urbanístic de la zona coneguda com l'aparcament del Bingo, davant la carretera i a l'entrada de Pinemar. Es podrà desenvolupar una zona comercial privada i alhora es guanyarà una zona verda de 1000m2 i es millora la imatge d'entrada a la població.


 

El ple també va aprovar per unanimitat la pròrroga de la qualificació de Pineda de Mar com a zona turística, a efectes dels horaris comercials aquest 2021. La regidora de Turisme, Sònia Moraleda, a recordar en el ple que aquesta qualificació s'ha de renovar cada quatre anys, i aquest estiu es compleixen. Tots els grups van votar a favor. La regidora portaveu d'ERC-JxP , Mònica Palacín, va demanar també que es controli el compliment d'horaris, ja que això pot anar en detriment del descans dels veïns.

 

Paraules de l'alcalde i portaveus per Pere Aragonès

En el ple, l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, va fer una felicitació formal al president de la Generalitat, el pinedenc Pere Aragonès, que va ser regidor a l'Ajuntament de Pineda per ERC-JxP. La resta de portaveus, en el seu torn de paraula, també van tenir unes paraules per Pere Aragonès.


 

El ple aprova per unanimitat dues mocions d'ERC-JxP.

La primera fa referència al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal. La segona moció vol activar la recuperació de la Vall de la Riera com a part del patrimoni arquitectònic de la vila. L'alcalde ja havia avançat que rebrien el suport de l'equip de govern. Totes les forces polítiques van votar a favor.

 

Torn obert de paraules

ERC-JxP

En el ple van preguntar sobre l'ampliació del servei d'habitatge i sobre la declaració del 'mercat d'habitatge tens' que permetria, segons van dir, regular els preus dels lloguers. Van alertar de la dificultat de trobar habitatge assequible a Pineda. En el torn obert de paraules també van preguntar si enguany es podrà fer la Festa Major i el seu format, i també es van interessar per les obres de la Biblioteca de Poblenou que encara no s'han reprès. També van demanar la instal.lació de marquesines a les estacions de bus, com per exemple a les parades de la nova rotonda de Les Creus a la NII.

Finalment van demanar a l'equip de govern mesures per fomentar l'us de la bicicleta com a forma de moure's sostenible i van recordar la moció aprovada l'any passat per l'Ajuntament de Pineda a proposta d'ERC-JxP.


 

Pineda en Comú

El regidor portaveu Marcos Ortega ha preguntat pel retorn dels plens presencials, que podrien tornar el mes de setembre. També va preguntar pel projecte fet finalment a la rotonda de Les Creus a la NII, amb un projecte final que no ha creat noves zones d'aparcament.

També ha demanat un millor manteniment als parcs infantils i un pla de xoc de millora de les instal.lacions. Finalment també ha demanat asfaltar millor un tram del carrer Illes Canàries i ha demanat informació sobre com els bars que ho demanin podran muntar terrassa de forma provisional.


 

En Marxa-Junts per Catalunya

La regidora portaveu d'En Marxa-Junts per Catalunya, Noemí Llorens, ha demanat que es pugui habilitar un espai a la biblioteca Serra i Moret per fer exposicions temporals, o buscar un espai nou per la col.lecció de fòssil de Punset, que actualment es troba a l'entrada a la biblioteca. També ha demanat un informe sobre quin són els temps de resposta per fer tràmits a Pineda, com per exemple en urbanisme.

També ha demanat millorar la recollida de la brossa a Pineda per tenir una població més endreçada i va fer un prec per treballar per la millora del transport públic cap a l'Hospital de Blanes. Finalment va fer una benvinguda al nou interventor de l'Ajuntament de Pineda.

 

 

Tornar a escoltar el ple

El ple es pot tornar a escoltar a l'APP de Ràdio Pineda, al servei de ràdio a la carta de www.radiopineda.cat i al canal YouTube de l'Ajuntament de Pineda. Aquest vespre, a les 9, es torna a emetre en diferit per Ràdio Pineda, 94.6FM.