Vés al contingut
1

Acte d'agraïment a les germanes Vedruna la dedicació a l’Hospital de Calella durant 155 anys

 

Fotos: CSMS
 

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ens gestor de l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella, vol agrair l’esforç, la dedicació i tot el treball que durant 155 anys han portat a terme les Germanes Carmelites de la Caritat Vedruna al centre hospitalari. És per aquest motiu que la institució sanitària, la Parròquia de Calella i l’Ajuntament de la ciutat han portat a terme un sentit homenatge aquest divendres a l’església de Santa Maria i Sant Nicolau.

La comunitat de religioses va arribar a l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella l’any 1866. Fins avui en dia han estat una cinquantena de germanes les que han estat al servei de l’hospital per tenir cura dels malalts i també per treballar en un procés històric de transformació, modernització i ampliació del centre.

El Dr. Joan Guix i el Dr. Lluís Franch, president i gerent de la Corporació respectivament, han estat presents en l’acte d’homenatge. El Dr. Guix, que ha intervingut en els parlaments, ha agraït tot l’esforç, la dedicació i el treball que les germanes van dipositar durant aquest més de mig segle a l’hospital.

La Comunitat Vedruna deixa doncs de tenir presència a l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella després que la congregació no hi hagi pogut enviar nous membres per donar-li continuïtat després de la defunció de la germana Magda Plandiura, el passat 24 d’abril.

 

1

 

1