Vés al contingut
1

El 22 i 23 de maig torna el certamen d'art floral Pineda Mar de Flors

 

Escolta AQUÍ l'entrevista amb Xavier Amor, Sandra Pérez i Sílvia Grau

 

Aquest mes de maig tornarà el certamen d’art floral «Pineda Mar de Flors» que l'any passat no es va poder fer a causa de la pandèmia. Aquesta quarta edició es celebrarà el cap de setmana del 22 i 23 de maig per omplir de llum i color els espais més emblemàtics del municipi. Els indrets que s’engalanaran seran l’església de Santa Maria de Pineda, plaça Catalunya, la façana de Can Comas, la façana de l’antiga biblioteca Sara Llorens, la plaça de les Palmeres, la plaça de Mar, Sant Pere Pescador i també les barques dels pescadors a la platja.

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha destacat que serà una de les primeres activitats que es podran fer, això sí, amb totes les mesures. Ha dit que la implicació de tothom ajudarà a mostrar «la millor cara del nostre municipi» en un moment «que hi ha moltes ganes de sortir al carrer i participar d'activitats lúdiques i culturals». Participaran artistes, entitats, escoles i instituts, també comerciants i restauradors, segons ha destacat la regidora de Cultira i Educació, Sandra Pérez.

En relació amb el context que estem vivint, es vol dedicar les instal·lacions d’art floral al concepte de reinventar-se: reinvenció de la nostra vida per adaptar-nos a la nova situació i també al cíclic i espontani renaixement de la natura de cada any. Ho ha explicat la directora artística de Mar de Flors, Sílvia Grau, ha destacat la il·lusió i les ganes de tots els artistes a participar.

1

 

Participació d'artistes, entitats, comerçs, retsauració i centres educatius

Els disseny i la producció dels espais florals són obra dels artistes Enric Rissech amb Lena Galkinagalk, Eulàlia Moral i Silvia Candido. També es comptarà amb una instal·lació realitzada pel nou Espai Creatiu de Pineda, per l’Associació d’Amics de la Vela Llatina de Pineda, de l’alumnat de batxillerat artístic de l’Institut Euclides i del viver Hortplant. Per últim hi haurà una instal·lació col·lectiva realitzada per l’escola municipal Sant Jordi, l’escola FEDAC Pineda, Mediterrània i els instituts Pineda i Euclides.

 

Altres artistes locals exposaran les seves obres a diferents espais i comerços de la vila, com la Rosa Vallespí, la Maria Poch, la Jèssica Ayala, l’Eusebio Meifrén amb el col·lectiu d’artistes CALPOC i en Juan Antonio Bayona. Com en les darreres edicions, el comerç i la restauració de Pineda de Mar també es prepara per a aquesta cita amb les flors. Gairebé una vintena de comerços decoraran els seus aparadors i façanes amb motius florals i els restaurants Can Formiga, Diagonal, Ragú i la Fleca Tomàs oferiran menús especials amb flors com a ingredients dels seus plats.

 

L’esdeveniment també comptarà amb la participació del col·lectiu de Fotògrafs de Pineda que farà fotografies de totes les instal·lacions artístiques i també dels establiments adherits.