Vés al contingut
1

Mossos d’Esquadra i guardes forestals fan controls d'accés motoritzat al Parc de Montnegre i el Corredor

 

Foto de portada: Diputació de Barcelona

Fotos: serradelmontnegre.blogspot.com

 

Darrerament han fet controls d’accés motoritzat en alguns punts del parc, com ara a Hortsavinyà. Segons ha fet públic la Diputació de Barcelona, al darrer control els agents van imposar tres sancions, dues per circular sense la ITV i una tercera per circular sense assegurança del vehicle.

Segons la Diputació de Barcelona, l’objectiu d’aquestes actuacions és detectar possibles infraccions relatives a la normativa Covid-19 i sobre l'accés de motos en zones no permeses. Durant aquests controls s’han arribat a multar fins a catorze infractors en un sol dia.


Cal recordar que hi ha la Llei de regulació de l'accés motoritzat al medi natural de 1995 que detalla que la circulació motoritzada ha d'anar per vies d'amplada igual o superior als 4 metres. Malauradament molts motoristes no compleixen la normativa i fan malbé corriols històrics, entre altres.

 

1

 

1
 

Control nocturn dels 'botellons'

Una problemàtica afegida són les trobades nocturnes amb botellón i focs d'esbarjo i activitats nocturnes amb vehicles motoritzats i BTT. Tots aquests comportaments posen en risc la seguretat dels habitants i fauna del Parc i en pertorben la tranquil·litat. Actuacions com els controls d’accés motoritzat volen minimitzar i posar fre a aquestes practiques incíviques.

 

1