Vés al contingut
1

Últims dies per participar en la fase 1 del Procés Participatiu Jove de Pineda

 

Si tens entre 12 i 29 anys, l'Ajuntament de Pineda vol conèixer la teva opinió, les teves inquietuds i saber quins creus que són els problemes de Pineda pels joves. Entra a www.pinedademar.cat/procesjoves i contesta l'enquesta.


 

Procés de participació jove per a l’elaboració del Pla de Joventut de Pineda 2021-2024

La regidoria de joventut de l’Ajuntament de Pineda enceta un procés participatiu pels joves d’entre 12 i 29 anys per ferel nou pla de joventut 2021-2024. El procés s’allargarà fins el 22 d’abril i té dues fases en què es fa una crida a la participació de la joventut de Pineda.


 

Ets el 20%

Tot el procés de participació jove s’emmarca dins la campanya «Ets el 20%». Segons les dades del 2020, el 20% de la població de Pineda té entre 12 i 29 anys. Es vol implicar a aquest col·lectiu tenint el compte el pes que representen en la població del municipi. Es pot seguir tot el procés participatiu a la pàgina web www.pinedademar.cat/procesjove


 

La primera fase del procés és la participació a través de l’enquesta jove. Es tracta d’un qüestionari en línia per conèixer millor les característiques, motivacions i problemes que perceben els joves respecte diverses temàtiques com formació, ocupació, salut, oci, habitatge, mobilitat i esport. Des de la regidoria de joventut es fa una crida a tot el col·lectiu perquè contesti aquesta enquesta. Per arribar al públic més jove també es realitzarà sessions informatives als diferents instituts del municipi per donar a conèixer l’enquesta. Puntualment també s’instal·laran punts al carrer amb informadors per donar a conèixer el procés participatiu i en concret l’enquesta.


 

Una vegada s’hagi completat la primera fase, el procés participatiu compta amb dues activitats per tal d’aprofundir amb els temes que afecten els joves: els grups de debat i l’activitat fem un vol i t’ho explico. Amb aquestes accions es preveu obtenir informació més completa sobre preferències i preocupacions dels i les joves de Pineda.

Un cop finalitzada la segona fase del procés es presentaran els resultats obtinguts. Amb aquests resultats es podrà elaborar d’una forma més propera a la realitat de la joventut del municipi el nou Pla de Joventut de Pineda 2021-2024. Es preveu que aquest pla es pugui presentar a la tardor.