Vés al contingut
1

Resposta del Departament de Salut a Ràdio Pineda i l'Ajuntament sobre els punts de vacunació amb AstraZeneca

El Servei Català de la Salut ha atès la pregunta de Ràdio Pineda sobre la vacunació amb AstraZeneca, una pregunta que ens heu traslladat els oients, i també heu traslladat al CAP, a l'alcalde i a l'Ajuntament. La qüestió que ens heu fet arribar principalment és per què no s'administra AstraZeneca al CAP de Pineda, i només s'administra a punts com ara Blanes i Mataró, per aquells que us heu apuntat a la web i teniu entre 60 i 65 anys, o als menors de 55 de col·lectius específics.

Segons expliquen des de la Unitat de Salut de la Regió Sanitària de Girona) «tal i com es va informar en el seu moment, les vacunacions d'AstraZeneca s'estan administrant des de punts de vacunació habilitats específicament i «amb aquesta visió supramunicipal».

Expiquen que «donat que en aquests moments s'estan administrant tres vacunes diferents - Pfizer, Moderna i AstraZeneca- s'ha organitzat i planificat de tal manera que cada centre vacunal administri només un dels tipus de vaccins per tal de garantir la seguretat del pacient en aquesta campanya.

 

Així, en aquest moments:

1) des dels CAP s'administra la Pfizer a les persones majors de 80 anys (en tant que centres més propers i perquè són un col·lectiu que presumiblement té més dificultats de mobilitat).

2) AstraZeneca s'administra en sis punts vacunals de la Regió Sanitària de Girona, als menors de 55 anys i gent entre 60 i 65 anys.

3) I des de l'Hospital Trueta i l'Hospital Sant Jaume de Calella es posa Moderna a grups d'especial risc (trasplantats, oncOlògics... i professionals sanitaris).


 

Des de Salut també informen «que cal tenir present també que tant l'organització com el dimensionat dels dispositius s'ajusten a la distribució de vacunes. Passat Setmana Santa, quan la campanya de vacunació s'intensifiqui, probablement hi haurà més punts de vacunació i en alguns punts d'administrarà més d'un vaccí però amb contraprogramació, és a dir, no s'administrarà mai més d'una vacuna a la vegada al mateix punt vacunal». O dit d'altra manera: cada punt de vacunació administrarà nomé sun tipis de vacuna.