Vés al contingut
1

El menjador social de Càritas triplica el nombre d'usuaris degut a la crisi de la COVID

Fotos: Ràdio Pineda

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

El menjador social de Càritas, ubicat a la parròquia de Poblenou, està repartint cada dia una mitjana de 80 dinars per emportar. Ara fa un any, degut a l'inici del confinament, va haver de tancar portes, però un grup de joves van salvar el servei, començant a repartir entrepans als usuaris. Després es va incorporar voluntariat i van tornar a fer dinars, sempre per emportar, amb un plat calent acompanyat de fruita, pa i pastes, i un entrepà per sopar. També es va ampliar el servei de dilluns a diumenge.

 

Ara, la crisi econòmica de la COVID ha disparat el nombre de persones usuàries, que s'ha triplicat. Ramon Moreno, vocal del menjador, ha explicat que la majoria són persones que s'han quedat sense feina en l'últim any, o bé, que encara que tinguin feina, no arriben a cobrir les despeses. Només una minoria són persones d'exclusió social, segons ha explicat Ramon Moreno.

 

1

 

El menjador es sosté gràcies al voluntariat i al suport econòmic i d'aliments, segons ha explicat Maria Vilà, vocal de la junta. Hi ha pastisseries, fleques i restaurants que aporten menjar, reben donatius econòmics a través de Càritas i també compten amb apadrinaments de menjars, persones que paguen un determinat nombre de dinars al mes. «El problema és que els ingressos són els mateixos que teníen, però el nombre d'usuaris s'ha disparat».

 

1

Les persones usuàries van al menjador derivats des de Càritas de Pineda, Poblenou i Calella, Creu Roja de l'Alt Maresme i de Benestar Social dels ajuntaments i presenten la documentació per fer ús del servei. Provenen principalment de Pineda, Calella i Malgrat de Mar, tot i que en aquests moments, pel que fa als ajuntaments, només hi col·labora econòmicament l'Ajuntament de Pineda. Volen demanar ajut als ajuntaments de Calella i Malgrat, i a d'altres institucions. Alhora, agraeixen a tothom que hi està col·laborant, segons han dit la presidenta de Càritas Poblenou, Tere Teran, i Maria Vilà.

 

1
Maria Vilà, Ramon Moreno i Tere Teran

 

Han destacat el gran paper del voluntariat. Cada dia de la setmana hi ha un equip diferent de 4-5 persones per preparar els àpats i repartir-lo, i també hi ha persones encarregades d'anar a buscar els aliments i el pa.

 

Si voleu ser padrins de dinars, col·laborar des del vostre establiment o formar part de l'equip de voluntariat, podeu contactar amb Càritas de Pineda o Poblenou, o al telèfon 693 55 03 25 (Tere)

 

1

 

1