Vés al contingut
1

Prohibit fer foc a zones properes al bosc

 

Foto: Ràdio Pineda. Can Castellar d'Índies i Can Domènech, a Tres Termes

 

 

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

 

Ha començat la prohibició de fer foc al bosc sense autorització i s'allargarà fins al 15 d'octubre. La norma regula que en terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc, sigui quina en sigui la finalitat. Ho ha explicat Ramon Noguera cap operatiu de l'ADF de l'Alt Maresme.

Ramon Noguera ha explicat que l'estiu de l'any passat hi va haver pocs incendis a la comarca degut al confinament i la poca afluència de públic a la muntanya. Aquest any ha dit que encara no preveuen com serà aquest estiu. Ha dit que el bosc està creixent molt i molts camins estan impracticables degut a les tempestes.

La prohibició de fer foc al bosc sense autorització fins al 15 d'octubre té per objectiu prevenir incendis forestals. Per tant, no es poden cremar rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria ni fer focs d'esbarjo.

  • Tampoc es pot fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura.

  • Llençar objectes encesos.

  • Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.

  • Llançar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc.

  • La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Es podrà, però, sol·licitar una autorització, de manera extraordinària, per realitzar determinats treballs i activitats que suposen un risc d'incendi forestal.


 

Excepcions

Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataespurnes.

Des de l’1 de gener fins avui, hi ha hagut a Catalunya 41 incendis forestals, que han cremat unes 39,18 hectàrees forestals (dades provisionals).