Vés al contingut
1

1814 pinedencs i pinedenques ja han estat vacunats de la Covid-19 amb la primera dosi

 

Foto: Ràdio Pineda


 

Gairebé 700 persones ja han rebut les dues dosis a Pineda. Són dades oficials de la Generalitat. Més del 8% de la població del Maresme ja ha rebut la primera dosi de la vacuna de la Covid 19. Ara per ara encara queda població de més de 80 anys pendents de la vacuna, tot i que aquest grup d'edat ja està en fase de vacunació.

Gràcies al pla de vacunació, només queden dues residències taronges a la comarca, mentre que la resta són totes verdes i per tant, no tenen casos de Covid-19.

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, s’ha reunit amb els alcaldes i alcaldesses del Maresme per fer seguiment de la situació actual de la Covid-19 i del procés d’administració de les vacunes.

En total, al Maresme 38.251 persones ja han rebut la primera dosi, el que representa un 8’3% de la població. Pel que fa a la segona dosi, ja s’ha administrat a 14.617 persones (un 3’2 % de la població que hi ha a la comarca).


 

Baixen una mica els ingressos als hospitals

Actualment hi ha 16 persones a l’Hospital de Calella,11 al sociosanitari de Calella i 15 a l’Hospital de Blanes.

A Calella s’han registrat 6 nous ingressos, 7 altes, 2 de les quals són trasllats en d'altres centres sanitaris, i 3 al Sociosanitari de Calella, i 4 defuncions.

A l’Hospital Sociosanitari de Calella s'han registrat 3 ingressos i una alta.

A l‘Hospital de Blanes s’ha registrat 1 ingrés, 5 altes, i una defunció.

 

Baixa el risc de rebrot a l'Alt Maresme

Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 169 punts i l’RT és del 0,79.

A la Selva Marítima el risc de rebrot és ara de 89 punts i l’RT és del 0,95. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot arriba als 183 punts i l’RT és de 0,88.


 

L'Hospital de Blanes recuperar tota l'activitat quirúrgica

S'ha recuperat en la seva totalitat. Un dels quiròfans de cirurgia major es va haver d’aturar per unes obres de millora per la renovació de la màquina d’esterilització del material quirúrgic. Els treballs ja han finalitzat.