Vés al contingut
1

Mònica Palacín (ERC): «Cal tirar endavant un govern fort per aconseguir un mandat sòlid»

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Mònica Palacín

 

Demà comença la XIII legislatura amb la constitució del Parlament de Catalunya. Ràdio Pineda ha entrevistat la diputada electe per ERC, Mònica Palacín, que ha dit que «és un dia important, després d'unes eleccions a Catalunya que han triat una majoria independentista», i alhora, «un orgull amb Pere Aragonès encetar aquesta legislatura». Ha explicat que demà podran ser tots els diputats , però en un espai diferent a causa de la COVID-19.

A un dia de la constitució, encara hi ha molts enigmes. La diputada ha explicat que la mesa del Parlament serà reflex de la majoria independentista. Ha dit que la presidència de la Generalitat ha de ser per ERC i la presidència del Parlament correspondrà a Junts, i a Laura Borràs. També ha avançat que hi ha acord perquè la ultradreta no estigui present a la mesa del Parlament.

 

Mònica Palacín ha explicat que en paral·lel s'està reballant en les negociacions per constituir govern. «Seguim parlant amb Junts i la CUP, els comuns es descarten ells mateixos». Ha dit que cal «tirar endavant un govern fort per un mandat sòlid».


 

Ha dit que «amb els comuns pot haver pactes puntuals des de la perspectiva progressista». Pel que fa al PSC ha dit que presentarà candidatura per la presidència però les majories són les que són, i ni acceptant els vots de Vox sortiran tindran els vots suficients».

Ha dit que «cal una reconstrucció i aprovar pressupostos que permetin transformar les polítiques públiques, seguir treballant contra la repressió i per l'amnistia, amb polítiques socials i igualtat entre homes i dones així com potenciant les polítiques mediambientals, amb una conselleria pròpia».

De Pere Aragonès ha dit que «té un paper molt important en aquest 'mentrestant' en que no hi ha un govern». Ha dit que «encara és vicepresident i està treballant amb aquest govern en funcions. Per tant, en les negociacions les estan treballant quatre persones del partit».

Ha acabat fent esment a la setmana de la Dona, i ha dit «que les dones són les que estan al capdavant de les situacions dures com ara en la sanitat o en l'educació entre altres». També ha felicitat a les pinedenques i maresmenques que apareixen al nou llibre Dones Poetes de la Maresme, d'Emília Illamola i Queralt Morros..


 

Pere Aragonès i Mònica Palacín prendran l'acta de diputats aquest divendres

Divendres es celebra al Parlament la sessió constitutiva amb la presència de tots els diputats i diputades del Parlament on rebran l'acta. Segons indica la Llei de la Presidència, la sessió d'investidura del president de la Generalitat s'haurà de fer com a màxim 10 dies hàbils després de la constitució de la cambra. Així que, com a molt tard, s'hauria d'investir en primera ronda el 26 de març. La segona votació de la investidura podria ser el Diumenge de Rams, el 28 de març. També es crearà la Taula del Parlament amb el nomenament de seu president o presidenta, i la resta de membres.


 

Pere Aragonès aspira a la presidència del Govern

Recordem que Pere Aragonès (ERC) aspira a la presidència de la Generalitat i també ha anunciat que presentarà candidatura Salvador Illa (PSC). Ara caldrà veure els suports a cada candidatura. Actualment hi ha molta pressió entre els partits independentistes per a poder formar govern. A pocs dies de la constitució del Parlament encara hi ha dubtes sobre les línies polítiques, socials i econòmiques del mandat.


1