Vés al contingut
1

Identificats quatre menors com a presumptes autors de la crema de contenidors a Pineda

 

Fotos: Ràdio Pineda
 

Els focs als contenidors es van produir entre el 9 de desembre de 2020 i el 16 de gener de 2021 a diferents zones de Pineda. En concret es van cremar un total de 14 contenidors amb un cost estimat per part de l'Ajuntament de 22.720,98 €. A això cal sumar-hi el cost de la resta de despeses relacionades amb als incidents, i que encara s’estan valorant amb els serveis municipals. Els focs també van afectar a diversos vehicles estacionats, a l'asfalt i al mobiliari urbà.

 

Els contenidors que han cremat estaven ubicats al Carrer Arpelles, Carrer Àngel Guimerà, Plaça de l’Estatut, Carrer Barcelona, Avda. Mares de Déu de Montserrat cantonada amb carrer Tribala, Plaça de Rafael de Casanova, Can Xaubet, Avinguda dels Tarongers cantonada amb passeig Marítim i Pl. Assumpció.

D'altra banda es desvincula als menors la crema dels contenidors a la plaça de les Palmeres, el 19 de febrer.

 

La Policia Local va muntar un dispositiu de vigilància

Segons els bombers, excepte un foc que podria tenir l'origen en una imprudència al abocar cendres, la resta «són focs clarament intencionats i iniciats normalment als contenidors de recollida selectiva de paper i cartró, fàcilment inflamables». Segons aquestes informacions, els menors podien fer servir alguna mena de líquid inflamable per iniciar els focs.

La Policia Local amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra va preparar un dispositiu especial de vigilància i de recopilació de dades i testimonis. Arran d’aquest dispositiu i de tota la informació recollida, es va poder identificar a quatre menors d'edat com a presumptes autors dels focs, amb diferents graus de participació als fets.

Al tractar-se de menors, el cos dels Mossos d’Esquadra continua les diligències del cas. La Policia Local va posar els fets en coneixement dels pares o tutors i també ha fet el trasllat de les actuacions a la Fiscalia de Menors, a la DGAIA i als Serveis Socials de l’Ajuntament. En el cas que es demostri la seva responsabilitat en els fets, la fiscalia podrà reclamar els costos ocasionats per les cremes, als tutors legals deles menors.

 


1