Vés al contingut
1

El SIAD de Pineda atén dones que pateixen violència masclista

El SIAD està unicat al C/ Riera, 31, a l'antiga seu de l'Escola d'Adults.

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) és un servei específic per a les dones de Pineda. Ofereix informació i assessorament amb perspectiva de gènere i facilita l’accés als recursos de la xarxa d’atenció a les dones, especialment en aspectes relacionats amb violència masclista.

 

L´equip, contractat per l'Ajuntament de Pineda, el formen tres dones: psicòloga, advocada i educadora social que és la que fa l'acollida. La regidora de Polítiques de Gènere, Verònica Rebollo, ha explicat que quan una dona s'adreça al servei, primer es fa l'acolllida i es valora la situació de cada cas. Per exemple, si necessita sortir de casa, si té fills al seu càrrec, si és un tema psicològic o si és un tema jurídic, entre d'altres.  Verònica Rebollo, ha dit que s'ajuda i s'informa a les dones, però sempre respectant el seu procés personal i les seves decisions. Els casos que ho requereixen per la seva gravetat són derivats també al Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) del Maresme, amb seu a Mataró.

 

El SIAD està ubicat a l’edifici de Carrer Riera 31, a la carretera, un espai municipal on hi ha més serveis. Cal demanar cita prèvia, trucant a l'Ajuntament 93 767 15 60 + extensió número 6. Es pot contactar per mail a: siad@pinedademar.org 

L'horari és dimecres al matí d’11 a 2 i dimarts, dimecres i dijous a la tarda de 4 a 7. Per les urgències hi ha el telèfon 900 900 120.

 

Al mateix punt i amb el mateix horari hi ha també el nou Servei d’Atenció Integral LGTBI, que atén casos de diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere, i dona suport en cas de patir violència o discriminació. 

 

1
La regidora de Polítiques de Gènere, Verònica Rebollo