Vés al contingut
1

#RecordaPineda amb l'Arxiu Municipal ens apropa als primers estiuejants

 

Text i fotos: Arxiu Municipal de Pineda

 

A Pineda, l’estiueig tradicional comença a canviar en la dècada de 1950 amb l’arribada del turisme de masses, gràcies a la millora econòmica que es dóna a Europa després de la Segona Guerra Mundial. La construcció d'hotels, apartaments, xalets i càmpings és una manifestació del fenomen.

 

1


 

En aquest sentit cal destacar la construcció, amb capital belga, de quatre edificis d’apartaments a finals de la dècada de 1960. Aquests són el Príncep de Liege, al costat de l’Hotel Taurus, el Fabiola, al c. Tarragona 5, el Balduino, a l’inici del c. Roger de Llúria i l’Alberto I al c. Consolat de Mar, 9. Els apartaments es van vendre principalment a ciutadans belgues, alguns dels quals encara venen a passar els estius a Pineda.

 

1


 

A l’any 1954 ja es van realitzar activitats per atraure forasters i s’havia vist la incidència en els comerços, i es constata la necessitat de «fomentar les possibilitats turístiques de la localitat.» Així doncs, el 8 d’abril de 1956 es va constituir la Comissió Local d’Informació i Iniciatives de Pineda de Mar (CLIIP), formada per representants de sectors comercials relacionats amb la incipient indústria turística i un representant de l’Ajuntament.

Tal com es pot llegir al seu manifest inicial, la seva missió era fomentar les possibilitats turístiques del municipi amb una campanya permanent d’atracció de foresters.

 

1


 

Entre d’altres activitats que organitzaven es poden destacar la del Dia del turista, amb concerts i on s’escollia la Miss turista o la publicació de plànols informatius de Pineda.

 

1

 

1
 

 

1

 

 

1

 

El CLIIP comptava amb el suport econòmic de l’Ajuntament, però serien les quotes dels socis dels sector industrial, comercial i hoteler, les fonts principals del seu pressupost. El CLIIP és mantindria en actiu fins 1969 amb dificultats entre els socis per no cobrir les quotes.