Vés al contingut
1

El grup Serhs demana un rescat de 35 MEUR a la SEPI, segons 'El Economista'

 

Foto: Viquipèdia

 

ACN

 

Segons publica avui el diari El Economista, ha demanat un rescat de 35 milions d'euros a la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), segons ha informat aquest dimecres 'El Economista'. Consultades per l'ACN, ni l'empresa ni la SEPI han volgut fer comentaris al respecte. La petició de Serhs arribaria en un context en què la crisi de la covid-19 ha afectat greument el turisme i l'hostaleria i un any després que l'empresa completés la reestructuració del negoci, centrat en la distribució per al sector hostaler. El grup va tancar 2019 amb una facturació de 270 MEUR -un 3% més respecte a l'exercici anterior-, un benefici net de 2 MEUR i actualment suma vora 2.400 treballadors.

Així, la companyia dirigida per Jordi Bagó optaria per una estratègia que ja han adoptat empreses com Air Europa, Naviera Armas o Hotelatelier, que han sol·licitat formalment ajudes a l'Estat.

 

Serhs té la seu social a Pineda

Amb seu a Pineda, Serhs compta amb quatre àrees de negoci centrades en la distribució, el sector hoteler, l'alimentació i els serveis. La divisió més rellevant del grup és Serhs Distribució, que representa vora el 40% de la seva facturació. Pel que fa a la gestió hotelera, l'empresa té més de 3.000 llits d'hotels a Catalunya, Andorra i Brasil.

El 2018, i en una operació emmarcada dins la reestructuració del grup, Serhs, va vendre la seva divisió d'intermediació turística al grup Barceló. Per altra banda, la companyia va culminar un procés de refinançament del seu deute bancari i va reduir capital en 50 MEUR per restablir l'equilibri entre el capital i el seu patrimoni net.