Vés al contingut
1

Pere Aragonès (ERC): El candidat pinedenc a la presidència de la Generalitat

Pere Aragonès al Centre Cultural, en la seva presentació de candidat a Pineda el 2015. Foto Ràdio Pineda

 

Per primera vegada un pinedenc és candidat a la presidència de la Generalitat. En aquestes eleccions al Parlament del 14-F, això és un fet històric a nivell local. Pere Aragonès, actual vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, va ser proclamat candidat pels comicis del 14-F el passat 20 de novembre.

La portaveu del partit a Pineda, la diputada i també candidata, Mònica Palacín, ha dit a Ràdio Pineda que és un orgull «que una persona tan propera, i que també ha dedicat part del seu temps a la política municipal, sigui candidat a la presidència». Un orgull «no només per la gent d'Esquerra, sinó que segur per moltíssima gent del poble», ha puntualitzat.

 

1
Mònica Palacín i Pere Aragonès, a les portes de l'Ajuntament de PIneda. Abril 2018. Foto: Ràdio Pineda

 

De la figura de Pere Aragonès, Mònica Palacín ha volgut destacar «la generositat, l'honestedat i el compromís amb el país». Ha recordat que Pere Aragonès va assumir aquesta responsabilitat en un moment complicat, i a petició d'Oriol Junqueras i Marta Rovira, «que fruit de la repressió, és evident que no poden encapçalar el projecte republicà». Mònica Palacín ha dit que Pere Aragonès té un «compromís amb el país, en un moment en que cal tenir les eines per reconstruir-lo a causa de la pandèmia. I sap perfectament quines són les necessitats de les persones, des dels més joves fins a la gent gran». També ha destacat que Pere Aragonès, «políticament, té una gran capacitat professional i de gestió, i alhora humana, que ha demostrat».

 

1
El grup municipal d'ERC-JxP el 2018, en el ple de comiat de Pere Aragonès. Francesc Gil, Carmen Vila, Josep Serra, Mònica Palacín i Pere Aragonès. Foto: Ràdio Pineda

 

A nivell personal i humà, ha dit que han «compartit moltíssimes coses a nivell de Pineda i des de fa molts anys en la política local, alhora que ha vertebrat el jovent republicà del país». Ha esmentat el que tenen en comú tots dos, «i que és l'objectiu comú de la família republicana, és que volem el millor pel país». Mònica Palacín ha dit també que Pere Aragonès destaca també «a nivell humà i des de la proximitat i l'empatia amb els que ho estan passant malament» i que pot ser un gran president. Ha dit que des de Pineda estaran al seu costat en tot moment «perquè ara és el moment del partiti també de Pere Aragonès per estar al capdavant del país».


 

Pere Aragonès: la trajectòria

El pinedenc Pere Aragonès té 38 anys, està casat amb la també pinedenca Janina Juli, i tenen una filla. Va iniciar la seva carrera política a les Joventuts d'Esquerra Republicana i 'any 2003, amb només 21 anys, va ser escollit portaveu nacional de les JERC. L'any 2006 va ser elegit diputat al Parlament de Catalunya. A les eleccions al Parlament de 2010 va ser escollit novament diputat, i també a les 2012.

 

Sent diputat al Parlament, a les eleccions municipals del 2011, va encapçalar la candidatura d'ERC-Junts x Pineda a l'Ajuntament de Pineda de Mar, que en aquells comicis va passar d'un a dos regidors. A les eleccions municipals del 2015, es va tornar a presentar a l'alcaldia, obtenint cinc regidors i regidores i passant a ser la segona força política al consistori.

1
Acte de presentació de la candidatura a l'alcaldia de Pineda de Pere Aragonès el 2015, amb Marta Rovira

 

1
Marta Rovira a Pineda, amb Pere Aragonès, en l'acte de presentació com a candidat el 2015. Foto: Ràdio Pineda

 

Sent regidor a Pineda, va ser nomenat Secretari d'Economia de la Generalitat, els anys 2016 i 2017. El 10 d'abril de 2018 va fer públic, a través dels micròfons de Ràdio Pineda, i en una convocatòria a les portes de l'Ajuntament, que deixava l'acta de regidor a Pineda "per les noves responsabilitats a ERC a nivell català". La renúncia es va fer efectiva al ple del 26 d'abril de 2018 Sense cap excepció, en aquell ple tots els portaveus municipals dels set partits que tenien representació van destacar el seu tarannà dialogant, treballador i responsable, i el bon tracte personal més enllà de les diferències polítiques.

 

Al mes següent, el 19 de maig de 2018 va ser nomenat vicepresident de la Generalitat de Catalunya i conseller d'Economia i Hisenda. Va deixar la política municipal, però va donar suport a la candidatura a Pineda, que el 2019 va encapçalar la diputada Mònica Palacín. ERC-JxP van obtenir una representació de set regidors i regidores i són la segona força a l'Ajuntament de Pineda, a l'oposició.

 

1
Acte d'inici de la campanya de les eleccions municipals 2019, amb la candidata Mònica Palacín. Foto: Ràdio Pineda
1
Acte d'inici de la campanya de les eleccions municipals 2019. Foto: Ràdio Pineda

 

1
Acte d'inici de la campanya de les eleccions municipals 2019. Foto: Ràdio Pineda

 

Des del 30 de setembre de 2020 assumeix funcions de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, arran de la inhabilitació de Quim Torra.

1
Pere Aragonès, ja com a vicepresident de la Generalitat, en la inauguració de l'Institut Pineda. Foto: Ràdio Pineda

 

1
Presentació a Pineda del llibre "Pere Aragonès, l'independentisme pragmàtic", el febrer de 2020. Foto: Ràdio Pineda

 

El 20 de novembre de 2020 es va confirmar que seria el candidat per Esquerra Republicana a la Presidència de la Generalitat a les eleccions al Parlament de 2021. Ara ja ha començat la Campanya Electoral, i el tret de sortida de la campanya ha estat a Mataró.


 

Recentment, coincidint amb la campanya, ERC ha difós un vídeo amb el títol 'Aragonès sense filtres' en el que mostra el seu vessant més personal i que ha estat filmat a Pineda:

AQUÍ pots veure el vídeo sobre Pere Aragonès

 

 

1
Pere Aragonès als estudis de Ràdio Pineda.