Vés al contingut
1

Eleccions al Parlament de Catalunya 2021: Entrevistes a Ràdio Pineda

Ràdio Pineda farà una entrevista a tots els partits amb representació al Parlament de Catalunya que concorren a les eleccions. Les entrevistes seguiran l'ordre, de menys a més, segons els resultats de les passades eleccions catalanes, a partir d'aquest dijous dia 4 i fins divendres dia 12: PP, CUP, Catalunya En Comú, PSC, ERC, PDeCAT i Ciutadans. Recordem que la Junta Electoral a reconegut al PDeCAT els drets electorals de Junts per Catalunya. Les entrevistes a Ràdio Pineda seran a la franja horària del matí, a partir de les 8,40h. amb durada proporcional a la seva representativitat.

 

A banda de les forces amb representació al Parlament, Ràdio Pineda també entrevistarà dimecres als partits que, encara que no tinguin representació al Parlament, estan vinculats a Pineda, ja sigui perquè tenen tenen representació a l'Ajuntament, estan regits pel criteri de "grups polítics significatius" (Junts) o per criteri informatiu local, tenen un candidat pinedenc (Primàries Catalunya). En el cas de Vox, el Departament de Premsa ha declinat l'oferiment de la nostra emissora a fer una entrevista però sí es cobrirà una convocatòria de premsa del partit a Pineda.

 

Els grups polítics significatius: En les eleccions generals celebrades el 10 de novembre de 2019, Junts i Vox van superar a Pineda el 5% dels vots vàlids emesos (cosa que preveu la Llei Electoral per ser considerats grups polítics significatius). Junts per Catalunya va obtenir un 8,08% dels vots i té representació a l'Ajuntament de Pineda, mentre que Vox va obtenir un 5,17%.

JEC: INSTRUCCIÓN 1/2015, de 15 de abril.

2.3. Se reconocerá la condición de grupo político significativo a aquellas formaciones políticas concurrentes a las elecciones de que se trate que, pese a no haberse presentado a las anteriores equivalentes o no haber obtenido representación en ellas, con posterioridad, en recientes procesos electorales y en el ámbito territorial del medio de difusión, hayan obtenido un número de votos igual o superior al 5% de los votos válidos emitidos.


 

Calendari d'entrevistes, a les 8,40h. (Durada proporcional a la seva representació)

PRIMÀRIES CATALUNYA

Dimecres 3

JUNTS PER CATALUNYA

Dimecres, 3

PARTIT POPULAR

Dijous, 4

CUP

Divendres, 5

CATALUNYA EN COMÚ

Dilluns, 8

PSC

Dimarts, 9

ESQUERRA REPUBLICANA

Dimecres, 10

PDECAT

Dijous, 11

CIUTADANS

Divendres ,12


 

Totes les entrevistes tindran presència als informatius de Ràdio Pineda amb resums seguint els criteris de "pluralisme, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa".

Totes es podran escoltar en directe per la 94.6FM i on line, www.radiopineda.cat i APP de Ràdio Pineda (Després el podcast es podrà recuperar al servei de Ràdio a la Carta: https://alacarta.radiopineda.cat/programs/entrevista