Vés al contingut
1

COVID-19: 99 casos els últims set dies a Pineda i sis noves defuncions a l'Hospital de Calella del 22 al 25 de gener

La vacuna contra la COVID-19. Foto: Ràdio Pineda

 

La situació per a pandèmia de la Covid-19 continua sent preocupant. Les dades a l'Alt Maresme són similars a la d'arreu de Catalunya. A Pineda, els últims 7 dies a Pineda s'han detectat 99 casos de COVID i els últims 14 dies, 185 casos a Pineda. Concretament a Pineda, amb dades d'aquest dimarts (25/1 - 9h.) la velocitat de reproducció del virus és de l'1,02, que vol dir que cada 100 persones amb la COVID contagien 102 persones més. El risc de creixement potencial (EPG) a Pineda, també anomenat risc de rebrot, és de 622 punts (Molt alt). A tot l'Alt Maresme l'índex és Molt alt.

 

Del 22 al 25 de gener a l'Hospital de Calella s’han registrat 22 nous positius. Hi ha hagut 6 altes, una de les quals és un trasllat en un altre centre sanitaris, i s'han de lamentar 3 defuncions més. A l'Hospital Sociosanitari de Calella respecte a l'últim recompte (21/01) s'han registrat 9 nous ingressos, 2 altes i 3 defuncions. Això suposa un total de 6 defuncions més a l'Hospital de Calella en quatre dies, reflex del que està passant arreu del territori. A l'Hospital de Blanes, respecte a l'últim recompte (21/01), s'han registrat 5 ingressos, 2 altes, una de les quals és un trasllat en un altre centre sanitari, i 3 defuncions. Són dades de la CSMS.

 

El director de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el doctor Joan Guix, ha explicat al programa Salut i Més de Ràdio Pineda que, ara per ara, l'esperança és la vacuna. Tot i així, el dr. Guix, que és també epidemiòleg, ha dit que només es notarà de veritat una frenada de la pandèmia quan s'aconsegueixi el que s'anomena «l'efecte ramat», amb més d'un 70% de la població estigui vacunada. També caldrà que arribi a tot el món. El dr. Guix ha explicat també que les reticències a vacunar-se han disminuït entre la població. El dr. Guix ha dit que durant molt de temps haurem de mantenir les mesures de prevenció