La Plataforma Preservem el Litoral del Maresme rebutja el projecte del Ministeri de fer espigons i dragats de sorra a les platges
Foto d'arxiu. Plataforma Preservem el Litoral del Maresme
El Consell Comarcal del Maresme demana que l'Estat estudii formules naturals per estabilitzar les platges de l'Alt Maresme.
A través d'un comunicat el CCM assegura que «el comissionat per la preservació i gestió del litoral vol reiterar la seva voluntat d’ajudar a implementar la millor solució duradora de forma conjunta per a tot el litoral de la comarca i alhora garantir el màxim respecte pel medi ambient.
Ho ha dit en resposta al comunicat de denúncia que ha fet la Plataforma Preservem el Litoral, on rebutja que l'Estat faci la fase 1 al sud de la comarca, amb espigons i dragatges de sorra entre El Masnou i Premià de Mar. El CCM defensa que hi ha consens entre totes les forces polítiques per donar suport a les mesures i solucions proposades pel Baix Maresme sempre que es garanteixi la correcte execució dels dragatges a través de la contractació d’una empresa externa.
El document “Estrategia para el litoral del Maresme”, presentat el febrer de 2015 per part del govern central, és resultat del treball dut a terme pels Ajuntaments del Baix Maresme i la Generalitat des de l’any 2012, fruit del qual es va encarregar a la Universitat Politècnica de Catalunya l’elaboració d’una proposta de solució duradora d’estabilització de les platges, amb el propòsit d’evitar més regeneracions amb abocaments de sorra que tenien poca durada, un elevat cost i causaven danys al fons marí.
Rebuig de Preservem el Litoral al pla
La Plataforma Preservem el Litoral denuncia que el Comissionat per la Preservació del Litoral del Consell Comarcal actua de manera "deslleial" i en demana la seva dissolució. Recordem que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic té un pla per la construcció de desenes d'espigons i dragats de sorra.
Els ajuntaments de Premià de Mar i el Masnou han presentat al·legacions a la declaració d'impacte ambiental. La Plataforma considera que es poden fer actuacions que poden ser irreversibles i poden canviar la fesomia de la costa del Maresme.
El Ministeri de Transició Ecològica ha informat que els projectes per fer a El Masnou i Ocata ja estan redactats i es troben a la fase final d'avaluació d'impacte ambiental. També hi ha projectes a Cabrera de Mar i a altres punts del sud de la comarca. a sobre els treballs previstos en una trobada amb el Consell Comarcal del Maresme.
S’ha informat d'un estudi geofísic per localitzar bancs de sorra, que també haurà de passar la seva Avaluació Ambiental.