Vés al contingut
1

Mònica Palacín (ERC-JxP): «Les escoles obertes són el reflex del gran esforç de la comunitat educativa en aquesta pandèmia»

Foto d'arxiu

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

La regidora portaveu d'ERC-JxP, Mònica Palacín, i diputada al Parlament ha dit avui a Ràdio Pineda que vol «posar el focus d'atenció en les escoles obertes i la comunitat educativa, pel gran esforç davant la pandèmia en una situació gens fàcil». Ha destacat «que les coses es fan bé» i ha agraït el compromís d'infants i joves, així com de tot el professorat i personal dels centres. Mònica Palacín d'ERC-JxP ha dit que «veu amb preocupació la situació de la Covid-19 però amb confiança en la vacuna». Ha afegit que «el confinament municipal ha d'ajudar a controlar l'índex d'incidència de la pandèmia amb mesures impopulars del govern però necessàries». També ha reclamat que el govern de la Generalitat pugui disposar dels Fons Europeus per ajudar als serveis del comerç, hoteleria i el lleure, entre 'altres. Ha dit que «estan preocupats davant d'una situació complicada».


 

L'efecte de la crisi a Pineda

Pel que fa a l'atur de Pineda, ha dit que «és endèmic i també hi té a veure amb la formació, una economia basada principalment en els serveis i amb un polígon que li falta una renovació important, contribuint des de l'Ajuntament a la implantació de noves empreses i amb llocs de treballs pels joves de Pineda». També ha dit que «l'Ajuntament ha de treure més rendiments als programes formatius del SOC i cal tenir en compte que l'ocupació ha d'anar lligada a l'àmbit social de les persones».

També ha dit que «no fan una crítica política de la prorrogació del pressupost ja que està passat a altres administracions i valorar l'impacte de la pandèmia a les arques públiques». Ha dit, però, que «als ajuntament els calen més eines», i que estan disconformes amb el govern municipal «per la manca de respecte a les entitats que formen la Taula de Reconstrucció». En aquest sentit, ha dit que a través de la Taula de Reconstrucció, que reclamaven els sindicats, es podria tractar el pressupost municipal amb més participació de la resta de partits i entitats que la formen.

Mònica Palacín ha dit que «el govern local fa molta propaganda de l'activitat de govern i de campanyes i propostes, però en canvi, no acaba en res»


 

Seguretat i civisme

En l'entrevista a Ràdio Pineda, també ha demanat «més mesures en relació a la seguretat a Pineda, amb instal·lació de càmeres que es van anunciar i més plantilla a la Policia Local de Pineda». Ha parlat dels robatoris que hi ha hagut darrerament a Pineda i ha dit que «estan a disposició del que se'ls demani» però demana més mesures a l'equip de govern.

En aquest sentit també ha dit que «les campanyes de civisme també necessiten de personal que vetlli per fer campanyes com ara la recollida a domicili dels comerços, ja que això milloraria la recollida i els abocaments al costat dels contenidors». Ha afegit que «una societat més formada també ens farà més corresponsables» i ha posat com a exemple les col.laboracions amb entitats del 'tercer sector' de suport a les persones més necessitades.

Finalment ha volgut donar un missatge d'esperança i ha demanat «cuidar-se molt, i tenir molta cura també de les persones grans».