Vés al contingut
1

L'hospital de Calella redueix l'activitat quirúrgica per alliberar llits i destinar-los a pacients Covid-19

 

S’han implantat altres mesures per poder atendre l’augment progressiu d’ingressos de pacients amb coronavirus. El principal objectiu és alliberar llits d’hospitalització per poder atendre els pacients afectats per la Covid-19 que ho requereixin.

Per això, a l’Hospital de Calella s’ha optat per reduir l’activitat quirúrgica no urgent que requereix ingrés, i es dona prioritat als processos oncològics i en general a tota l’activitat no demorable urgent. També es manté oberta la unitat de cirurgia sense ingrés. En el cas de Blanes, de moment, es manté tota l’activitat quirúrgica programada. Aquí s’hi porta a terme l’activitat quirúrgica d’Oftalmologia i Traumatologia.

Aquestes mesures poden anar variant i adaptant-se a l’evolució de les dades segons la situació de cada centre.

 

Se suspenen temporalment les visites als pacients ingressats en els hospitals de la Corporació

Aquesta nova mesura estarà activa fins a nou avís. Donada la situació epidemiològica provocada per la Covid-19 i l’empitjorament de les dades, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha decidit suspendre, des d’avui dijous 7 de gener i fins a nou avís, les visites a pacients ingressats als hospitals de Blanes i Calella.

Fins ara es permetia l’entrada d’un acompanyant per pacient dins de l’horari de visites establert. Però, aquesta mesura queda anul·lada per disminuir l’afluència de gent als centres hospitalaris i evitar així la propagació de la Covid-19. Només es permetrà la visita d’una persona en casos excepcionals, com per exemple en situació de final de vida o infants hospitalitzats, i sempre sota criteri del personal assistencial.

La implantació d’aquesta nova mesura coincideix amb l’entrada en vigor de les noves restriccions imposades pel Departament de Salut a causa de l’augment de casos positius per coronavirus en els últims dies.

Cal recordar que en el cas de les consultes externes es manté la limitació d’un sol acompanyant només en aquelles situacions imprescindibles.

Davant d’aquestes mesures, s’agraeix la comprensió i la col·laboració de la ciutadania per poder reprendre la normalitat tan aviat com sigui possible.